Apple

iPhone 15 bi trebao donijeti USB-C utor. Sljedeće godine možemo očekivati iPhone 16 Ultra

O iPhoneu glasina nikad dosta. U zadnjih desetak godina vidjeli smo da se većina onih koje su prenijeli pouzdani izvori pokazala vjerodostojnima, stoga je logično očekivati da se isti scenariji nastave. Tako najnovije špekulacije sugeriraju da će Apple u određenom trenutku lansirati još prestižniji i, naravno, skuplji model od aktualnog pod nazivom Pro Max.

Postoje određene indicije da bismo takav model mogao doći pod nazivom iPhone 15 Ultra, a trebali bismo ugledati već na jesen, no vjerojatnije je da će se pojaviti tek sljedeće godine, kao iPhone 16 Ultra. Još uvijek nije jasno koje će prednosti u odnosu na postojeće nazivnike imati, ali neki drugi izvori upućuju da bi takav model mogao potpuno odbaciti fizičke tipke i utor za punjenje.

Naime, fizičke tipke, tj. one za podešavanje glasnoće, trebali bi zamijeniti senzori s haptičkim odgovorom, nešto slično aktualnim rješenjima na MacBook trackpadu, dok bi utor za punjenje bio nadomješten bežičnim, odnosno MagSafe sustavom punjenja.

Treba reći i to da bi već iPhone 15 serija, koja stiže ove godine, trebala donijeti USB-C utor za punjenje i povezivanje, kako bi se Apple uskladio sa zahtjevima Europske unije koja mu je iznimno važno tržište. Tako bi USB-C trebao ostati kao standardizirani utor u iPhone uređajima, ali kao što je već rečeno, iPhone 16 Ultra bi vrlo lako mogao doći bez ikakvih utora i tipki, a kako će se to uklopiti u standarde koje je propisala EU Komisija, ostaje za vidjeti.