Apple

iPhone 16 donosi potpuno slobodan zaslon, bez Dynamic Islanda i bilo kakvih rupica?

Danas donosimo glasine u koje će objektivno biti teško povjerovati, no s obzirom na dinamiku razvoja industrije smartfona, ništa mnije nemoguće. Naime, prije par dana vidjeli smo da će Apple na cijelu iPhone 15 seriju donijeti tzv. Dynamic Island, dakle ne samo na Pro modele kao u slučaju iPhone 14 serije, već i u osnovne modele na kojima je ostao famozni zub.

Sada stiže vijest da će iPhone 16, dakle modeli koji će na tržište stići 2024. godine, možda donijeti potpuno „slobodan“ zaslon, dakle, bez bilo kakvih rupica, zubi i sl. Razlog tome navodno je tehnologija koju je Apple uspio razviti, a tiče se Face ID kamere koja bi se u iPhoneu 16 trebala nalaziti ispod zaslona, baš kao i neke selfie kamere na nekim android uređajima koje postoje već danas.

Za sada nema neke konkretne potvrde da bi se to zaista moglo dogoditi, pogotovo imajući u vidu da Apple dizajn svakog novog iPhonea zadržava barem tri godine. No, ukoliko ovu tehnologiju u nadolazećem razdoblju uspije razviti do nekog nivoa upotrebljivosti, nije isključeno da ćemo na jesen 2024. zaista ugledati iPhone sa zaslonom.