Apple

iPhone 16 Pro i Pro Max će imati najtanje rubove kućišta na svijetu

iPhone 16 modeli dizajnom se neće značajnije razlikovati od prethodnih nekoliko generacija, što je i očekivano s obzirom na Appleovu poslovnu filozofiju. Vidjeli smo da veće promjene dolaze u ciklusima od nekoliko godina, stoga ni ove jeseni ne treba očekivati radikalnije zahvate.

Međutim, manje promjene su svake godine vidljive u detaljima, a ako je suditi po najnovijim glasinama, jedan takav se tiče dodatnog smanjivanja rubova kućišta.

Tako će iPhone 16 Pro na rubovima navodno mjeriti 1,2 mm, što je vidljivo manje od 1,71 mm u odnosu na iPhone 15 Pro, dok bi iPhone 16 Pro Max pak trebao donijeti još tanji rub, i to od 1,15 mm.

Ako se ove prognoze ostvare, iPhone 16 Pro Max će imati najtanji rub kućišta jednog pametnog telefona na svijetu. Posebno je zanimljivo što bi ove brojke trebale biti prisutne i na donjem rubu kućišta, što je proteklih godina bio čest inženjerski izazov.

Od ostalih detalja podsjetimo da će iPhone 16 Pro modeli donijeti nove senzore kamera s novim lećama, veće zaslone, kao i baterije većeg kapaciteta.

Službeno predstavljanje se očekuje početkom rujna, kada ćemo doznati sve delicije koje je Apple ove godine pripremio kako bi dodatno zadao glavobolje konkurenciji.