Apple

iPhone navodno dobiva in-screen čitač otisaka prstiju - 2021. godineNakon što Android korisnici već neko vrijeme imaju na raspolaganju čitače otisaka prstiju ugrađene u zaslone, počinju kružiti glasine kako bi i Apple mogao u revijalnom vratiti svoj Touch ID.

Naime, poznati analitičar i wannabe prorok, Ming-Chi Kuo, predviđa da će Apple čitače otisaka prstiju ugrađene u zaslon isporučiti u iPhoneu tek 2021. godine, čime će za Android taborom poprilično kasniti.

Inače, pokazalo se da mnogi korisnici zapravo i nisu pretjerano oduševljenji Face ID sustavom, odnosno da bi željeli imati izbor, odnosno vratiti se na stari dobri Touch ID.

Naravno, Apple uvijek može zaigrati na „reinventing“ kartu, odnosno poboljšati postojeće rješenje, no s obzirom na strelovit napredak i rast kineskih proizvođača, bojim se da mu je sada i u toj domeni ostalo malo manevarskog prostora.

Istini za volju, početkom godine procurila je vijest kako je Apple patentirao "All-display fingerprint sensor", što sugerira da će cijeli zaslon biti osjetljiv na otisak vašg prsta, a to znači da će brzina i preciznost doista biti podignuti na jednu višu razinu.

Možda će ova tehnologija kasniti uspravo iz tog razloga, no poznavajući Apple, veliki napredak će biti ako u iPhoneu 11, kojeg će službeno predstaviti za nekih mjesec dana, u prodajno pakiranje ubaci barem 15W punjač, kako bi i njegovi korisnici po tom pitanju napokon izašli iz kamenog doba, a na "reinvented Touch-ID" rado ćemo pričekati.