iPhone XS eSIM usluga će biti podržana u svega 10 zemalja svijeta, a među njima je i Hrvatska

Zanimljiva vijest danas stiže iz Applea. Naime, vidjeli smo da netom predstavljeni iPhone XS i iPhone XS Max dolaze s podrškom za dvije SIM kartice, no za razliku od klasičnog Dual SIM sustava, Apple se odlučio na ugradnju jednog klasičnog SIM utora, dok je drugi eSIM. Radi se o tehnologiji koja omogućuje elektronsku simulaciju SIM kartice i treba biti podržana od strane operatera. Uređaji s dva prava fizička utora rezervirani su sa kinesko tržište.

Najzanimljiviji dio priče je u tome što će eSIM na novim iPhoneima u početku biti dostupan u svega 10 zemalja svijeta, a među njima je i – Hrvatska. Tako će kupci iPhonea u našoj zemlji moći koristiti eSIM uslugu, ali samo kod Hrvatskog Telekoma, koji trenutno jedini od triju operatera podržava ovu tehnologiju.

Očekujemo da se i Hrvatski Telekom po ovom pitanju službeno očituje, no ako ga Apple na vlastitim stranicama navodi, nemamo razloga sumnjati. Uz Hrvatsku, eSIM će biti podržan u Austriji, Kanadi, Mađarskoj, Španjolskoj, Češkoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Kad pročitamo popis zemalja, ne čudi što je Hrvatska na njemu, jer se ovaj posao očito dogovarao izravno s Deutsche Telekom grupom.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT