iPhone XS eSIM usluga će biti podržana u svega 10 zemalja svijeta, a među njima je i Hrvatska

Zanimljiva vijest danas stiže iz Applea. Naime, vidjeli smo da netom predstavljeni iPhone XS i iPhone XS Max dolaze s podrškom za dvije SIM kartice, no za razliku od klasičnog Dual SIM sustava, Apple se odlučio na ugradnju jednog klasičnog SIM utora, dok je drugi eSIM. Radi se o tehnologiji koja omogućuje elektronsku simulaciju SIM kartice i treba biti podržana od strane operatera. Uređaji s dva prava fizička utora rezervirani su sa kinesko tržište.

Najzanimljiviji dio priče je u tome što će eSIM na novim iPhoneima u početku biti dostupan u svega 10 zemalja svijeta, a među njima je i – Hrvatska. Tako će kupci iPhonea u našoj zemlji moći koristiti eSIM uslugu, ali samo kod Hrvatskog Telekoma, koji trenutno jedini od triju operatera podržava ovu tehnologiju.

Očekujemo da se i Hrvatski Telekom po ovom pitanju službeno očituje, no ako ga Apple na vlastitim stranicama navodi, nemamo razloga sumnjati. Uz Hrvatsku, eSIM će biti podržan u Austriji, Kanadi, Mađarskoj, Španjolskoj, Češkoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Kad pročitamo popis zemalja, ne čudi što je Hrvatska na njemu, jer se ovaj posao očito dogovarao izravno s Deutsche Telekom grupom.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]