Top teme

Kako koristiti isti WhatsApp račun na više različitih mobitela

Najpopularnija chat aplikacija na svijetu redovito kasni za konkurencijom. Zapravo je čudno kako se uopće uspjela održati na prvom mjestu s toliko neodlučnom poslovnom politikom i usporenom prilagodbom tržištu, tj. zahtjevima korisnika.

Jedna od dugo priželjkivanih značaji svakako je mogućnost korištenja istog računa na više različitih mobilnih uređaja. I dok konkurentski servisi tu mogućnost odavno nude, WhatsApp ju je uveo tek nedavno. Sada, kad je najnovija verzija dostupna u svim trgovinama aplikacija i u većini regija, svoj WhatsApp napokon možete koristiti na četiri različita mobitela ili tableta, bez obzira što se vaša SIM kartica na koju je vezan račun, nalazi u jednom.

Ukoliko ste WhatsApp nadogradili na posljednju verziju, početak korištenja na drugom mobitelu je jednostavan.

Na svom primarnom uređaju, dakle onom u kojem se nalazi SIM kartica s registriranim brojem, otvorite izbornik obilježen trima točkicama i izaberite „Linked devices“, odnosno na hrvatskom „Povezani uređaji“.

 

Nakon toga će vam se pojaviti ilustracija s natpisom „Link a device“ odnosno „Povežite uređaj“, što će nakon odabira otvoriti kameru sa sučeljem za skeniranje QR kodova.

 

Na uređaju kojeg želite povezati, dakle onaj na kojem želite koristiti svoj WhatsApp račun, isto tako otvorite izbornik. Ukoliko konkretan uređaje nema aktivnu WhatsApp aplikaciju, odmah nakon njezinog otvaranja pojavit će se QR kod kojeg samo treba skenirati primarnim uređajem. Nakon što ste to učinili, ovaj će od vas tražiti potvrdu, a onaj kojeg se upravo dodali moćže eventualno zatražiti dozvolu za obavijesti.

Advertisement