Kako ostaviti recenziju na Google Kartama

Google Karte (Google Maps) neizostavan su dio svakog mobitela, i malo je onih koji ovaj izvrsni servis nisu na bilo koji način koristili. Osim snalaženja u prostoru, navigacije i pronalaženja sadržaja, ovaj servis nudi vrlo korisnu funkciju recenziranja mjesta koje ste posjetili.

Kada tražite npr. dobar restoran, svakako biste prvo htjeli pročitati recenzije onih koji su već isprobali njegove specijalitete. Isto tako možete ostaviti i vlastite dojmove, kako bi drugima pomogli pri odabiru. Ukoliko to želite, u Google Karte aplikaciji jednostavno otiđite na Doprinos (Contribute), nakon čega će vam Google automatski ponuditi unešene lokacije u vašoj blizini. Nakon što kliknete na željenu, otvorit će se prostor za pisanje. Izaberite kliknite Napiši recenziju (Write review), a po želji možete dodati i fotografiju. Ovisno o vrsti sadržaja kojeg posjećujete, aplikacija može zatražiti pokoji dodatni detalj. Naravno, tu je i ocjenjivanje (rating), što je također izuzetno bitan podatak.

Što se tiče jezika, ne morate brinuti. Recenziju može napisati u bilo kojem, a Google će vaš tekst ostalim korisnicima automatski prevesti na njihov preferirani jezik. Primjerice, ako se nalazite u Beču, ne morate pisati ni njemačkim, ni engleskim. Pišite na hrvatskom, a Google će to npr. mađarskom posjetitelju uredno prevesti na njegov jezik.

Što više relevantnih recenzija korisnici ostave, to će informacije o sadržajima biti objektivnije, a time i svima donijeti ugodnije iskustvo.