Ostalo

Kako uhvatiti savršenu noćnu fotografiju sa S22 pametnim telefonom?

Mnogima od nas možda i najvažnija značajka naših pametnih telefona je kvaliteta kamere. Naši pametni telefoni uvijek su s nama i pomažu nam uhvatiti i zabilježiti bitne trenutke svakodnevice, a posljednjih godina po kvaliteti su se gotovo približili pravim fotoaparatima. No jedna boljka često još uvijek često predstavlja ozbiljan problem, a to je snimanje po noći. Svi dobro znamo da se najbolji tulumi, koncerti i zabavni trenuci događaju nakon što padne mrak, a da bi ih zabilježili u njihovom punom sjaju potrebno je oštro oko i kvalitetna kamera. Baš zato Samsung Galaxy S22 pametni telefon ima naprednu Nightography značajku uz koju donosi tračak svijetla i u najmračnije situacije.

Kamere za svaku priliku

Osim što se kamere savršeno integriraju u sami dizajn uređaja, Galaxy S22 pametni telefon dolazi s najinteligentnijom kamerom dosad. Na stražnjoj strani uređaja postavljene su tri kamere – širokokutna od 50 MP, telefoto od 10 MP i ultra široka kamera od 12 MP. Sprijeda je diskretno smještena 10 MP selfie kamera za odlične portrete i 4K video koji će obožavati svi oni koji vole dijeliti video zapise. Glavna kamera od 50 MP s blendom f/1.8, Dual Pixel PDAF autofokusom i OIS stabilizacijom smještena je sa stražnje strane. Uz nju se nalaze još 10 MP telefoto kamera s OIS-om za 3x optički zum i 12 MP ultraširoka kamera. Posebno dojmljive bit će noćne fotografije koje uz revolucionarno novu Nightography značajku i Adaptive Pixel tehnologiju koja radi isključivo s fotografijama visoke rezolucije. Tajna ovih fotografija leži u 23% većem senzoru u odnosu na prijašnje Galaxy S21 i S21+ uređaje te Adaptive Pixel tehnologije kod koje kamera propušta više svijetla, sjajno izvlači detalje i donosi živopisne boje, čak i u mraku. Uz S22 uhvatite najbolji zalazak sunca ili zvjezdano nebo.

Prikaz na zaslonu također je bitan segment fotografiranja, ali uz Galaxy S22 nema razloga za brigu jer je riječ o jednom od trenutno najboljih zaslona koje će te pronaći na pametnim telefonima. Posebno je dojmljiv prikaz na suncu koje inače predstavlja značajan izazov za jasan prikaz slike. Ako ćete sa svojim Galaxy S22 pametnim telefonom provoditi dosta vremena na otvorenom, posebno za vrijeme sunčanih dana, onda ćete svakako cijeniti jasan prikaz kod kojeg nećete imati potrebe „hvatati“ sjenu.

Pametni izvana i iznutra

Očekivano je da dizajn pametnih telefona pa tako i njihovih kamera raste s povećanjem performansi.  Unatoč tom trendu, Samsung nastoji minimalizirati te promjene i osigurati moćne značajke kamere bez da pritom pati njihov izgled. Prateći se tom vizijom, kamere Galaxy S22 pametnog telefona sadrže zrcalni, metalni okvir te posebnu metodu završne obrade kako bi se stvorila specifična percepcija kamere koja izgleda kao da lebdi iznad tijela uređaja. Upravo ovo omogućuje da se kamere u potpunosti integriraju s pametnim telefonom, istovremeno pružajući vrlo elegantan i profinjen izgled. Uz to izrađen ju od Armor Aluminum materijala – najčvršćeg aluminija okvira i opremljeni najnovijim Corning Gorilla Glass Victus+ zaštitnim staklom koje će zaštiti uređaj od grebanja i slučajnih padova s prednje, ali i stražnje strane.

Pametni telefoni prepuni su brojnih opcija te nam nude razne aplikacije i mogućnosti, no nekad su praktičnost i pristupačnost prioritet, pogotovo kad pokušavate uhvatiti dobru fotografiju u teškim uvjetima. Upravo zato, velika pažnja posvećena je i dizajnu One UI korisničkog sučelja koji proširuje mogućnosti za sve korisnike Galaxy S22 pametnih telefona. Tako Smart widget omogućava učinkovitije korištenje početnog zaslona gdje se automatski prikazuju samo oni widgeti koje korisnik najčešće koristi – od widgeta za prikaz trenutnog vremena i lokacije do primjerice omiljenih postavki ili aplikacija za snimanje, fotografiranje ili uređivanje.

Svojim dizajnom i performansama obogaćenima AI tehnologijom, Samsung S22 serija oduševljava korisnike. Kupnjom Galaxy S22, S22+ ili S22 Ultra pametnog telefona možete sinkronizirati svoju foto galeriju s OneDrive platformom i šest mjeseci koristiti 100 GB prostora za pohranu u oblaku. Promocija vrijedi do 31. siječnja 2023., a više informacija pronađite na linku.