LG G7 ThinQ – prvi dojmovi

Prije nekoliko dana, LG nas je odveo na vrlo lijep izlet u Budimpeštu, a sve kako bi nas upoznao njihov top model za ovu godinu. Riječ je, naravno, o modelu G7, koji ovoga puta dolazi i s dodatkom “ThinQ”. Dakle puni naziv je – LG G7 ThinQ.

Za razliku od prošle godine, kad je G6 došao s praktički generaciju starijim procesorom, ove godine LG je mudro pričekao s lansiranjem novog modela i izbacio ga s trenutno najsnažnijim Snapdragonom 845. Postoji nekoliko inačica uređaja, a mi pretpostavljamo da je za naše tržište rezervirana ona s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Ovisno o tome kakva će biti optimizacija softvera, čak bi se i ova kombinacija mogla pokazati sasvim dovoljnom. Nažalost, naš testni primjerak s kojim smo se služili nekoliko sati u Budimpešti, bio je zaključan u tzv. Retail Mode, a mi pretpostavljamo da je upravo on razlog zbog kojeg su se pojedini primjerci pregrijavali, resetirali i općenito radili sa sitnijim problemima.

Naravno, pričekat ćemo da nam uređaj s konačnom verzijom softvera stigne na test, kako bismo ga mogli normalno testirati, a kako nam kažu iz LG-a, to bi trebalo biti uskoro.

6,1″ zaslon rastegnut je od ruba do zuba, a LG, baš kao i Huawei, dopušta da taj zub softverski sakrijete. Nažalost, zbog prirode LCD zaslona i nezavidnog prikaza crne boje u ovom slučaju, zub će se i dalje vidjeti, ali barem neće toliko upadati u oči. Osim klasičnog skrivanja zuba, LG ima i spremne razne trikove za dijelove zaslona pored zuba. Nešto slično kao što je to slučaj bio s dodatnim zaslonom na npr. LG-u V10.

Zaslon ostavlja općenito dobar dojam, a posebno me oduševila odlična vidljivost na suncu. Spreman je i poseban način koji će još dodatno osvjetlati zaslon, ali za takav način rada postoji ograničenje od 3 minute korištenja, no to ćemo još detaljno testirati kad stigne uređaj s konačnom verzijom softvera.

U skladu s trendovima, kamera dolazi i sa svojevrsnom umjetnom inteligencijom, a koja je najsličnija onoj u Huaweiju. Tako kad prepozna da fotkate hranu, trebala bi dodatno zasititi boje da vaš gulaš izgleda baš lovački, a ne mađarski.

Trebat će dosta vremena za pravi test kamere, a iskreno me ponovno očarala ultra širokokutna kamera. Osobno smatram da je ona najbolja primjena za dodatnu kameru u jednom smartfonu, a samim time, izdvaja LG od ostatka ponude kojima dodatna kamera služi za povećanje.

Posebna pažnja uložena je i u zvučnik, a LG kao posljednji Mohikanac, i dalje ima samo jednoga. Srećom, taj jedan bi trebao biti glasniji nego bilo koja druga dva, a posebno kad se upari s nečim što može pojačati sam zvuk. Pritom mislim na običnu kutiju od cipela, posudu, gitaru, znači bilo što šuplje. Kažemo, trebao bi, ali nismo imali prilike još isprobati to kako spada.

Generalno gledajući, LG je pun iznenađenja. S jedne strane došao je sa zubom, što je mene osobno najviše iznenadilo jer su s trendovima uvijek pratili Samsung, a ne Apple. S druge strane, zadržao je 3,5 mm izlaz za slušalice, jer zašto ne?

IP68 certifikat uparen s MIL-STD810G certifikatom kaže da je ovo jedan od najotpornijih uređaja na tržšitu i donekle će se teže razbiti od mnogih konkurenata.

Sve u svemu, dojmovi su podvojeni i definitivno ćemo pričekati uređaj s konačnom verzijom softvera kako bismo ih sumirali jer ovaj kratki izlet, koliko god da je lijep i ugodan bio, ostavio nas je s više pitanja nego odgovora.

Video

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT