LG G8 ThinQ službeno: Snapdragon 855, zaslon je ujedno i vanjski zvučnik, Hand ID…

LG je večeras u Barceloni predstavio novi top model LG G8 ThinQ koji dolazi sa zaslonom dijagonale 6,1 inča, ali i sa zubom klasičnog stila na vrhu. Pokretan je najnovijim Snapdragon 855 procesorom, količina RAM-a iznosi 6 GB, a interne memorije već u startu ima 128 GB, dok baterija ima kapacitet 3500 mAh. Debljina kućišta je 8,4 milimetra, masa 167 grama, a zadržan je i 3,5 mm audio utor.

Ono što karakterizira ovaj model je tzv. Z kamera koja prepoznaje geste, odnosno pokrete ruke, a iskorištena je za novi vid biometrijske sigurnosti nazvan Hand ID. Sustav prepoznaje ruku vlasnika, odnosno žile na njoj i sukladno tome reagira. Z kamera se zapravo sastoji od 12 MP kamere, ToF senzora i IR iluminatora.

Druga zanimljivost na ovom uređaju je implementacija vanjskog zvučnika koji se sada nalazi – u zaslonu. Naime, ovdje smo došli do svojevrsne integracije zaslona i zvučnika jer su sada zapravo jedno. Ovaj zaslon-zvučnik je u OLED tehnologiji, nosi komercijalni Boombox, a podržava DTS:X 32-bitni Quad Dac zvuk.

LG se ipak nije upustio u izradu savitljivih zaslona pa je zato ponudio ne baš maštovitu zamjenu – Dual Display – softversku podršku za dvostruki zaslon i to na način da uređaj umetnete u posebno dizajniranu futrolu s dodatnim zaslonom.

Uređaj straga sadrži trosruku 12 MP standardnu, 12 MP telefoto i 13 MP ultra širokokutnu. Ovdje treba napomenuti da je model s trostrukom kamerom namijenjen samo korejskom tržištu, dok će na europsko doći verzija bez telefoto kamere, što je pomalo čudna odluka.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT