Windows Phone

Microsft predstavio "Mango" - stiže početkom ljetaMicroisoft je danas predstavio prvu veću nadogradnju Windows Phone operativnog sustava nazvanu "Mango", a ujedno je objavljeno kako će, uz postojeće, novi proizvođači Windows Phone uređaja biti Fujitsu, ZTE i Acer.  Steve Ballmer je još jučer najavio da će u Mangu biti uvedeno oko 500 novosti, a one najbitnije mogli bismo sažeti ovako:

- Threads - Objedinjavanje svih SMS, Windows Live i ostalih poruka u jedne konverzaciju i jednostavan prijelaz.

- Groups - Mogućnost instantnog slanja e-mail i IM poruka cijeloj grupi kontakata.

- Društvene mreže - Općenito bolja integracija aplikacija za društvrene mreže u sami OS. Twitter i LinkedIN kontakti su integrirani u imenik, a dodana je i mogućnost tagiranja.

- Linked Inbox - omogućuje grupiranje višestrukih e-mail pretinaca u jedan ulazni spremnik.

- Hands free messaging - mogućnost ditkiranja teksta poruke.

- Connect App - Povezivanje i integracija aplikacija u rezultatima pretraživanja omogućit će lakše pronalaženje željenih detalja

- Poboljšan Live Tile  - osvježava se neovisno o ulasku u aplikacije.

- Multitasking - Aplikacije se mogu izumjenjivati i biti pokrenute u pozadini. Microsoft obećava da ovo neće utjecati na performase i trajanje baterije

- Internet Explorer 9 - Podrška za HTML5 i harversko ubrzanje.

- Recognize local - prepoznavanje lokalnih sadržaja i preporuka u rezultatima pretraživanja

To bi otprilike bile glavne značajke Manga, a još je rečeno da Microsoft općenito radi na osnaženju cijelog Windows Phone eko-sustava. U Marketplaceu se trenutno nalazi oko 17.000 aplikacija, čime su u Microsoftu iznimno zadovoljni. Napominje se kako puno očekuju od nedavno najavljene suradnje s finskom Nokijom, što bi dodatno trebalo osnanžiti cijeli eko-sustav. Mango SDK za developere će biti dostupan u roku od 24 sata, a za krajnje korisnike krajem lipnja.

Više informacija bit će dostupno uskoro...