Microsoft sljedeće godine navodno donosi podršku za Android aplikacije na x86 Windows računalima

Nakon što mu je projekt Windows Phone, koji je za konačni cilj imao objediniti mobilni i desktop svijet, završio kako je završio, Microsoft se okrenuo Androidu kao najpopularnijoj mobilnoj platformi i počeo usko surađivati s Googleom.

Tako je izbacio i neke proizvode temeljene na Androidu i razvio cijeli sijaset aplikacija za ovu mobilnu platformu. Posljedično tome, Microsoft sada ide korak dalje, barem ako je vjerovati najnovijim glasinama.

Naime, neki izvori navode da ova kompanija ima u planu izraditi alat koji će omogućiti pokretanje svih Android aplikacijama na Windows računalima i tabletima, što bi trebao postići emulacijom. Naime, sve Windows nativne aplikacije su pisane za x86 arhitekturu, a u najnovijoj verziji svog operativnog sustava Windows 10X bi trebao omogućiti upravo ovu emulaciju.

Windows 10X bi trebao biti dostupan u prvoj polovici sljedeće godine, i to za uređaje pokretane ARM procesorima, čime izravno udara na Googleov ChromeOS i Appleov iPadOS. Također, u nekoj budućnosti, Windows 10X bi trebao pružiti podršku i za Win32 aplikacije.

Kako će na kraju Android aplikacije izgledati na Windows računalima, ostaje za vidjeti, a hoće li uspjeti nagovoriti njihove proizvođače da ih prilagode velikim zaslonima, ostaje za vidjeti. Naime, ovo je bilo i logično za očekivati nakon što je Apple predstavio nova Mac računala pokretana vlastitim M1 procesorima temeljenim na ARM arhitekturi, pa su novi Macovi u stanju pokretati i iPhone aplikacije.

Ipak, i jednima i drugima će trebati vremena dok se mobilne aplikacije eventualno prilagode velikim zaslonima, ali je jasno da je Apple ovdje zapravo u letećem startu zbog svog zatvorenog eko-sustava kojeg drži pod potpunom kontrolom.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT