Android

Motorola službeno predstavila Moto 360 pametni sat nove generacije

nova moto360-

Motorola je na berlinskom IFA sajmu sada i službeno predstavila novu generaciju Moto 360 pametnog sata. Ove godine će na izbor biti cijela hrpa modela, s nekoliko kombinacija boja i remenja. U osnovi, Moto 360 dolazi u muškoj i ženskoj varijanti. Muška dolazi s promjerom lica od 42 i 46 milimetara, dok će ženska varijanta biti dostupna u 42 milimetra i s tanjim remenom.

Nakon toga, kupci na raspolaganju imaju srebrnu, crnu, zlatnu i rozu (ženska varijanta) boju kućišta, a na raspolaganju je i izbor tekstura, odnosno uzoraka.

Novi Moto 360 sadrži nekoliko senzora, uključujući i onaj za mjerenje otkucaja srca. Motorola obećava i dvostruko dulju autonomiju nego kod prve generacije, a uređaj podržava i bežično punjenje. Procesor koji pokreće ovaj sat je Snapdragon 400, tu je i 512 MB RAM-a, 4 GB prostora za pohranu i Gorilla Glass 3 zaštitni sloj. Veći, 46-milmetarski model će imati bateriju kapaciteta 400 mAh. Uređaj je, naravno, temeljen na Android Wear operativnom sustavu i otporan na vodu i prašinu.

Nadalje, Motorola je predstavila i "sportsku" varijantu svog pametnog sata. Tako se 42 mm model može nabaviti u kombinaciji sa silikonskom remenom. Ovaj model će namijenjen onima koji se često bave sportskim aktivnostima, a više detalja o njemu očekujemo uskoro.

moto360sport