Biznis

Motorola zbog sudske presude prekinula prodaju mobitela u Njemačkoj

Zbog presude koju je donio njemački sud u Münchenu, Motorola je obustavila prodaju svojih uređaja na tamošnjem tržištu, objavljeno je u petak. Brand pametnih telefona Motorola, inače u vlasništvu kineske kompanije Lenovo, morao se pokoriti odluci suda zbog kršenja patentnih prava američke tvrtke InterDigital, koja je tužbu podnijela.

U presudi se navodi da Lenovo u Njemačkoj ne smije prodavati niti jedan uređaj koji koristi WWAN protokol, što uz pametne telefone uključuje i pojedine modele prijenosnih računala.

Njemačka web stranica Motorole u međuvremenu je iz ponude povukla sve mobitele i ostavila samo dio pratećeg pribora. Napominju da će uređaji koje prodaju neovisne trgovine biti dostupni do isteka zaliha.

Prošle godine su Oppo i Vivo u Njemačkoj doživjeli sličnu sudbinu, kad im je zbog patentnog spora s Nokijom bila zabranjena prodaja uređaja koji se povezuju na 5G mreže. Ipak, nakon potpisivanja ugovora o plaćanju patentnih prava, ove dvije kompanije su nastavile s poslovanjem. Kakva će situacija biti s Motorolom, ostaje za vidjeti.