Musk: Apple zaprijetio da će povući Twitter aplikaciju iz App Storea

Preuzimanje Twittera od strane Elona Muska izazvalo je poprilično veliku buru na bespućima interneta. Nakon inicijalne blamaže s plaćanjem 8 dolara za značke verificiranih profila, najbogatiji čovjek na svijetu je počeo vraćati račune svih koji su iz bilo kojeg razloga bili izbačeni s Twittera.

No, danas se na ovoj društvenoj mreži događa nova drama, koja je zapravo samo nastavak priče od prije nekoliko dana, kad je Musk objavio da će lansirati vlastiti mobitel ako Google i Apple izbace Twitter iz svojih trgovina aplikacijama.

Naime, Apple je obustavio svoje promotivne kampanje na Twitteru, da bi Musk na to burno reagirao i priopćio da su iz ove kompanije zaista prijetili da će povući Twitter aplikaciju iz App Storea. Na to je nadodao da Apple svim developerima koji zarađuju preko milijun dolara godišnje, uzima dodatnih 30% zarade. Pored toga, Musk je postavio i anketu bi li Apple trebao objaviti zbog čega cenzurira pojedine aplikacije, što je, prema njemu, razljutilo vodstvo te kompanije.

Čini se da je između Muska i Applea upravo započeo rat, a kako će završiti, vidjet ćemo uskoro. Ukoliko imate iPhone i koristite Twitter, pripremite se ovakav scenarij, budući da kad je Musk u pitanju, ništa nije nemoguće.