Biznis

MWC u Barceloni bi se ipak mogao održati, ali s reduciranim brojem posjetiteljaMWC u Barceloni prošle godine se nije održao jer je bio planiran točno u vrijeme početka pandemije koronavirusa. Ove godine je organizator odlučio da će se sajam ipak održati, ali krajem lipnja, kad bi epidemiološka situacija trebala biti povoljnija.

U međuvremenu su stizale proturječne informacije i postavilo se pitanje hoće li se sajam uopće održati. Danas, pak, stiže vijest da je GSMA odlučila da će sajma ipak biti, ali s ograničenjem na 50.000 posjetitelja, što je dvostruko manje od broja ljudi koji inače posjećuju sajam.

Još uvijek nije jasno po kojim će se kriterijima odlučivati tko će dobiti ulaznicu, a s obzirom na ograničeni broj posjetitelja, upitan je i interes izlagača, kojih će ovoga puta sasvim sigurno biti osjetno manje nego prijašnjih godina.

U međuvremenu, točnije sljedeći tjedan, održat će se MWC Shanghai, koji se inače održava ljeti, tako da se može reći da je GSMA samo zamijenila datume. U Šangaju se očekuje oko 20.000 posjetitelja, što je također reducirano s inače planiranih 60.000.

Što se Barcelone tiče, moramo izraziti sumnju da će se sajam uopće održati, a i ako se održi, bit će daleko od starog sjaja. Zato ćemo na povratak na staro normalno morati još malo pričekati dok nas Bill Gates ne čipira, makar Sputnikom V.