Nokia 2.4 i Nokia 3.4 službeno predstavljene

Finska tvrtka HMD Global, nositelj licence za Nokia brend na smartfonima i tabletima, danas je predstavila dva nova Nokia smartfona, nove Nokia slušalice i novi prijenosni zvučnik. Predstavljanje je bilo obilježeno špijunskim motivima jer je Nokia Mobile generalni telefonski partner nadolazećeg James Bond filma “No Time To Die”.

Novopredstavljena Nokia 2.4 dolazi sa 6,5-inčnim HD+ zaslonom sa zubićem u kojem je smještena 5MP prednja kamera. Tu he MediaTek Helio P22 procesor, 2GB, odnosno 3GB radne memorije i 32GB, odnosno 64GB interne memorije, koja je proširiva MicroSD karticom. Za reklamiranu dvodnevnu autonomiju zadužena je 4500mAh baterija, koja se puni preko starog MicroUSB utora izlaznom snagom od 5W. Na poleđini nalazimo 13MP kameru i 2MP senzor dubine, a tu je i senzor otiska prsta, što je novitet za Nokia 2 seriju uređaja kao i NFC. Na fotografijama uređaj izgleda lijepo, a na poleđini primjećujemo 3D nano teksturu koja lijepo prijanja uz nove Fjord (plava) i Dusk (ljubičaste) boje.

Nokia 2.4 dolazi s Androidom 10, a bit će nadograđena na Android 11 i 12 te će 3 godine primati sigurnosna ažuriranja. Prodaja kreće ovaj mjesec po preporučenoj cijeni za početnu memorijsku konfiguraciju (2GB/32GB) od 119 eura.

Nokia 3.4 dolazi sa zaslonom s rupicom, što podiže atraktivnost ovog cjenovno pristupačnog uređaja. Zaslon je dijagonale 6,39-inča i HD+ rezolucije, a u rupici je smještena 8MP prednja kamera. U uređaj je ugrađen novi Snapdragon 460 procesor u kombinaciji sa 3 ili 4GB RAM-a te 32GB ili 64GB interne memorije, proširive MicroSD karticom. Baterija je kapaciteta 4000mAh, a puni se preko USB TipC utora izlaznom snagom od 10W. Nokia 3.4 dolazi s metalnim okvirom te poleđinom koja također ima nekakav 3D nano uzorak, uz nove Fjord i Dusk boje.

Na poleđini nalazimo i kamere postavljene u prsten, gdje primarna ima 13MP, a tu je i 5MP ultraširokokutna i 2MP senzor dubine. Ispod kamera nalazi se seznor otiska prsta, a uređaj podržava i otključavanje zaslona prepoznavanjem lica koristeći “biometrijski” face unlock, koji bi trebao biti sigurniji nego kod klasičnog korištenja kamere, ali i dalje daleko od rješenja sa senzorima kakve ima Apple ili Huawei, što nije nikakva usporedba radi različitih cjenovnih kategorija.

Nokia 3.4 također dolazi s Androidom 10 i ima garantirane 2 Android nadogradnje i 3 godine sigurnosnih ažuriranja. U prodaju kreće sljedeći mjesec po cijeni od 159 eura.

Predstavljene su i nove Nokia Power Earbuds Lite (BH-405) bežične BT slušalice, koje izgledom nalikuju Nokia Power Earbuds slušalicama predstavljenima prošle godine, no dolaze s manjom baterijom i dimenzijama, ali i manjom cijenom (stoga Lite u nazivu) koja iznosi 60 eura, u odnosu na 90 eura za koje se može kupiti originalne Power Earbuds. Također je predstavljen i Nokia bežični zvučnik s autonomijom koja traje 4h, a u prodaju bi trebao u 11. mjesec po cijeni od 35 eura.

Isto tako spomenimo da je Finski proizvođač danas obznanio da je Nokia 8.3 5G, predstavljena prije pola godine, krenula u prodaju po cijeni od 600 eura.

Detalji za hrvatsko tržište nisu bili poznati u trenutku pisanja članka.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT