Nokia 3310 (2017): drop, bager i bauštela test [Video]

Da je nova Nokia 3310 vrhunski marketinški stant, to smo znali odmah.  No s obzirom da nosi ime kultne Nokije, koja je harala tržištem početkom ovoga milenija, a iznimnu internet popularnost stekla kroz razne “memee” na 9gag-u i sličnim portalima, odlučili smo provjeriti koliko stare Nokije ima u novoj.

Pogled na Nokiju 3310 s filozofske strane mogli ste pročitati ovjde, a sada krenimo dalje. Izazov je vrlo jasan, na razne načine bacati 3310 i vidjeti kako će se ponašati kad padne s različitih visina na mekan beton. Ruku na srce, očekivanja su bila vrlo mala, moja osobno čak i nikakva. Pretpostavio sam da će izdržati neke klasične padove s visine od 2 metra bez većih problema, ali ništa više od toga.

Počevši s laganim testom bacanja uređaja s nekih metar visine, odnosno nekom najčešćom visinom s koje naši smartfoni inače padaju, iznenadilo me da je Nokia ostala čak i bez površinskih ogrebotina. To znači da će bez problema preživjeti svaki onaj put kad ju izvučete iz džepa greškom s ključevima, novčanikom ili nečim sličnim.

Ipak je riječ o plastici koja prekriva cijeli uređaj, uz veliku količinu mesa čak i s bočnih strana zaslona, a ona je kao takva najzahvalniji materijal kad su padovi u pitanju.

Tek je pad s dva metra visine nanio površinske ogrebotine i udubljenja u kućištu, a to je realno najveća visina s koje bi vam realno mogao nastradati vaš ljubimac. Ovakvi padovi događaju se najčešće prilikom razgovora u šetnji, bilo da ste ga ispustili iz ruke ili jednostavno da vam je iskliznuo s ramena dok ste ga držali tako priklještenim za uho.

Mi, naravno, nikad nismo zadovoljni onim što bi svatko mogao zaključiti, pa smo odlučili ljestvicu podići na jednu višu razinu i uputili se na obližnje gradilište, ili po domaći, bauštelu. Pogledajte video:

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT