Nokia 9 PureView: Prvi dojmovi [Video]

Nakon što je HMD na MWC-u u Barceloni službeno predstavio Nokiju 9 PureView, dobili smo priliku kratko vrijeme poigrati se i ostalim novim uređajima. Naravno, Nokia 9 je HMD-ov top model, prvi u svijet smartfona donosi pet kamera.

Treba napomenuti da smo jedini medij iz regije koji se uspio probiti u na HMD-ov štand na MWC-u i isprobati ovaj uređaj, a osim toga, njime smo okinuli i nekoliko fotografija koje donosimo u nastavku. Naravno, ništa od ovog ne bi iblo moguće da s nama niije bila ekipa koja vodi partnerske portal NokiaMob.net. Uostalom već smo vidjeli kako su u detalje objasnili način funkciniranja peterostruke kamere ovog uređaja.

Kao što smo u prilikom predstavljanja već spomenuli, dvije kamere su RGB, dakle u boji, a ostale tri crno-bijele, što u startu omogućuje više svjetla i u konačnici rezultira boljim fotografijama u noćnim uvjetima. Kamera istovremeno okida svih pet fotografija s različitim ekspozicijama i fokusima, te ih stapa u jednu, čemu pomaže i ToF komponenta. Bitno je reći da da kamera sadrži i dodatni čip koji procesuira sve te fotografije i šalje ih glavnom procesoru na završnu obradu.

Uređaj je u ruci inače leži izvrsno, a njegovih pet kamera u društvu s bljeskalicom i ToF senzorom izgledaju doista specifično i prepoznatljivo, tako da svim uređajem nikako nećete ostati neprimijećeni. No, s obzirom na lanjski procesor (Snapdragon 845) i cijelu koncepciju uređaja, Nokia 9 PureView je definitivno namijenjena foto entuzijastima, odnosno svima onima kojima je fotografija prioritet.

Također imate prilike vidjeti Nokiju 1+ koja je jedan od rijetkih mobitela koji još uvijek dolaze s izmjenjivom baterijom. Dolazi s Android Go operativnim sustavom i moći će koristiti jednostavnije aplikacije poput WhatsAppa i Facebooka lite. Nokia 3.2 i Nokia 4.2 dolaze temeljene na Android 9.0 Pie operativnom sustavu, dok Nokia 210 radi na S30+ platformi. Detalje pogledajte u videu koji slijedi, kao i primjere fotografija.

 

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT