Nokia 9 PureView: Prvi dojmovi [Video]

Nakon što je HMD na MWC-u u Barceloni službeno predstavio Nokiju 9 PureView, dobili smo priliku kratko vrijeme poigrati se i ostalim novim uređajima. Naravno, Nokia 9 je HMD-ov top model, prvi u svijet smartfona donosi pet kamera.

Treba napomenuti da smo jedini medij iz regije koji se uspio probiti u na HMD-ov štand na MWC-u i isprobati ovaj uređaj, a osim toga, njime smo okinuli i nekoliko fotografija koje donosimo u nastavku. Naravno, ništa od ovog ne bi iblo moguće da s nama niije bila ekipa koja vodi partnerske portal NokiaMob.net. Uostalom već smo vidjeli kako su u detalje objasnili način funkciniranja peterostruke kamere ovog uređaja.

Kao što smo u prilikom predstavljanja već spomenuli, dvije kamere su RGB, dakle u boji, a ostale tri crno-bijele, što u startu omogućuje više svjetla i u konačnici rezultira boljim fotografijama u noćnim uvjetima. Kamera istovremeno okida svih pet fotografija s različitim ekspozicijama i fokusima, te ih stapa u jednu, čemu pomaže i ToF komponenta. Bitno je reći da da kamera sadrži i dodatni čip koji procesuira sve te fotografije i šalje ih glavnom procesoru na završnu obradu.

Uređaj je u ruci inače leži izvrsno, a njegovih pet kamera u društvu s bljeskalicom i ToF senzorom izgledaju doista specifično i prepoznatljivo, tako da svim uređajem nikako nećete ostati neprimijećeni. No, s obzirom na lanjski procesor (Snapdragon 845) i cijelu koncepciju uređaja, Nokia 9 PureView je definitivno namijenjena foto entuzijastima, odnosno svima onima kojima je fotografija prioritet.

Također imate prilike vidjeti Nokiju 1+ koja je jedan od rijetkih mobitela koji još uvijek dolaze s izmjenjivom baterijom. Dolazi s Android Go operativnim sustavom i moći će koristiti jednostavnije aplikacije poput WhatsAppa i Facebooka lite. Nokia 3.2 i Nokia 4.2 dolaze temeljene na Android 9.0 Pie operativnom sustavu, dok Nokia 210 radi na S30+ platformi. Detalje pogledajte u videu koji slijedi, kao i primjere fotografija.

 

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]