Nokia C1 službeno: Android Go, 3G i cijena od 50 eura

Finski proizvođač Nokia uređaja HMD Global predstavio je novi uređaj koji dodatno smanjuje cjenovnu razliku između običnih telefona i pametnih telefona. Nova Nokia C1 smartfon je koji koristi Android Go, a namijenjena je za tržišta u kojima je 3G i dalje glavna tehnologija povezivanje.

Nokia C1 dolazi sa 5,45-inčnim zaslonom rezolucije 480 x 960 piksela. Pogoni je četverojezgreni procesor nepoznatog proizvođača, a po pitanju memorije tu je 1GB RAM-a i 16GB interne memorije. Stražnja kamera ima senzor veličine 5MP i LED bljeskalicu, a ista kombinacija se nalazi i naprijed, samo prednja ima fiksni fokus i vjerojatno fizički manji senzor.

Od povezivosti tu su Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS, FM Radio, MicroUSB utor, te 3,5mm utor za slušalice. Baterija je kapaciteta 2500mAh, a uređaj ne podržava 4G, nego je maksimalno podržana 3. generacija mobilne mreže.

Uređaj će biti dostupan na određenim afričkim i bliskoistočnim tržištima ovaj mjesec po cijeni od oko 50 eura, tj. 370 kuna. Uređaj vjerojatno neće biti dostupan na hrvatskom i ostalim tržištima gdje je na nacionalnoj razini dostupna 4G mreža.

Ovaj uređaj interesantan je i iz razloga što je prvi Nokia smartfon na Androidu koji dolazi sa novom nomenklaturom, gdje imamo slovo i broj, kao u Symbian danima. Moguće je da će i budući, nadamo se zanimljiviji uređaji, imati novu nomenklaturu, što bi zasigurno olakšalo snalaženje u silnim brojkama koje Nokia Mobile trenutno koristi.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT