Top teme

Od 1. lipnja navodno ponovno poskupljuju telekom usluge zbog usklađivanja s inflacijom

Prije otprilike godinu dana, operateri su najavili linearno podizanje cijena telekom usluga zbog inflacije. Sukladno odobrenju nadležnog regulatora i vlade, operateri na ovo imaju pravo jednom godišnje, a s obzirom da ta prva inflacijska upravo prolazi, nije teško zaključiti što slijedi uskoro.

Kako doznajemo od naših izvora iz telekom kompanija, upravo se sprema novo opće poskupljenje koje će navodno biti usklađeno sa stopom inflacije na godišnjoj razini.

U ovom trenutku ne znamo koliko će točno poskupljenje iznositi i kako će se ono odraziti na korisnike koji su vezani ugovorom.

Ono što pak znamo je da bi poskupljenje moglo biti objavljeno nakon izbora, koji se, eto, održavaju danas. Operateri su u dosluhu s državom navodno čekali da prođu izbori, kako se ne bi poremetio predizborni folklor, odnosno priča o prosperitetu, povećanju plaća, mirovina i boljem životu. Prema nekim špekulacijama, poskupljenje bi na snagu moglo na stupiti 1. lipnja.

S obzirom da se radi o pukim glasinama, ove informacije svakako treba uzeti s rezervom, ali kako se ono kaže, gdje ima dima, ima i vatre. Zato savjetujemo da ne sklapate nove ugovorne obveze s operaterima dok se situacija iskristalizira.

Foto: Freepik