Android

OnePlus 12 bi mogao donijeti osjetno veću bateriju od dosadašnjih modela

Nakon što su procurili prilično obećavajući detalji o nadolazećem OnePlus 12, koji sugeriraju svečani dolazak periskopske kamere i optičkog povećanja od 5x ili možda čak 10x, sada su se na bespućima interneta pojavile nove glasine.

Ovaj model bi, prema najnovijim curenjima specifikacija, mogao donijeti bateriju kapaciteta od čak 5400 mAh, što je osjetno više od dosadašnjih 5000, koliko je imao OnePlus 11. Koliko je ovo vjerodostojna informacija, u ovom trenutku je teško reći, ali kako kaže ona stara narodna, gdje ima dima, ima i vatre.

Isto tako smo sumnjičavi i prema periskopskom zoomu, odnosno najavljenom optičkom povećanju. Po našem skromnom mišljenju, ako se i dogodi da OnePlus takvu kameru zaista i ugradi u nadolazeći flagship, maksimalno što bi bilo logično očekivati je 5x povećanje.

Istina, mnoge glasine, zapravo većina njih, se često pokažu istinitima, no kad je OnePlus brand u pitanju, često se događalo da su bile i potpuno promašene. Upravo zbog toga sve ove informacije treba uzeti s dobrom dozom rezerve.

Što se ostalih detalja o novom OnePlus 12 tiče, o njima možete pročitati ovdje. Detalji o procesoru, veličini i stopi osvježavanja zaslona i eventualno snazi brzog punjenja su prilično izvjesni, a s obzirom da bi uređaj trebao biti predstavljen u posljednjem kvartalu ove godine, velika je šansa da će biti temeljen na Androidu 14, s OxygenOS nadogradnjom sučelja povrh njega.