Oppo demonstrirao 10x optičko povećanje i novu generaciju čitača otisaka prstiju

Sukladno najavama, Oppo je danas u Pekingu demonstrirao inovaciju u vidu 10x optičkog povećanja u smartfonu. Za razliku od tehnologije 5x povećanja, koja je bila demonstrirana 2017. godine, ova je sada spremna za komercijalnu upotrebu, odnosno masovnu proizvodnju, navode u Oppu.

Tehnologija je prikazana na prototipu smartfona. Leće za povećanje su smještene u kućištu smartfona, dok je za „izlaz“ na svjetlo zadužena neka vrsta periskopa. Ovakva kamera će u konačnici omogućiti zumiranje od ultra širokog do telefoto kuta.

Druga inovacija koju je Oppo danas predstavio je najnovija generacija čitača otisaka prstiju. Nakon što smo jedno vrijeme koristili klasični čitač, upoznali smo in-screen, tj. čitač ugrađen u sam zaslon. On predstavlja drugu generaciju, no njegova pozicija je fiksna, što znači da treba dodirnuti točno određeni dio zaslona.

Najnovije rješenje omogućit će da čitač prepozna otisak prsta bilo gdje na površini zaslona, što će dodatno olakšati korištenje uređaja.

Za sada nije poznato koji će uređaj prvi biti opremljen ovim inovacijama, a sama tehnologija će biti prikazana i na MWC-u u Barceloni krajem veljače, tako da možete očekivati iskustvo iz prve ruke. Pretpostavljamo da će prvi konkretni uređaji opremljeni ovim tehnologijama svjetlo dana ugledati na ljeto i ili u drugoj polovici godine.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]