Android

Pixel 5 navodno s 90Hz zaslonom, Snapdragonom 765G i 8GB RAM-aPrilikom predstavljanja novog Pixela 4a, Google je ujedno najavio da će uskoro predstaviti i Pixel 5. Detalje o Pixelu 5 nisu objavili, no zato postoje internetski izvori koji donose prve neslužbene informacije.

Google Pixel 5 trebao bi biti upogonjen Snapdragonom 765G u kombinaciji sa 8GB radne memorije i 128GB interne memorije te podrškom za 5G. Zaslon bi trebao biti 6" u dijagonali sa stopom osvježavanja od 90Hz i FullHD+ rezolucijom. Zanimljivo je što bi dimenzije uređaja trebala biti jednake Pixelu 4a koji ima nešto manji zaslon (5,81") zbog manjih rubova, što će Pixel 5 i dalje činiti izuzetno kompaktnim uređajem na današnjem tržištu.

Po pitanju kamera, ujedno najvećeg prodajnog aduta Pixela, Pixel 5 trebao bi imati dvije - jednu običnu i jednu ultraširokokutnu. Poleđina uređaja trebala bi izgledati jednako kao Pixel 4a, uz dodatak još jedne kamere. Baterija bi trebala imati kapacitet 3080mAh, uz podršku 15W bežičnog punjenja i 5W reverzibilnog punjenja.

Cijena nije poznata, no očekuje se da bi u sljedećim tjednima Google službeno trebao pokazati Pixel 5, zajedno s 5G verzijom Pixela 4a.

via