Android

Pixel 8a stiže u još 10 država, ali Hrvatske nema na popisu

Google Pixel telefoni nisu službeno dostupni na hrvatskom tržištu. Možete ih, doduše, kupiti u mnogim web trgovinama diljem EU „zajedničkog tržišta“, no ukoliko dođe do reklamacije ili bilo kakvog problema, stvari se počinju komplicirati.

Zašto Google ograničava dostupnost Pixela, možemo samo nagađati, baš kao i u slučaju inače popularnih Chromebook računala.

Ipak, nada za proširenje Googleovog dijapazona djelovanja po pitanju Pixela ipak postoji. Naime, danas su procurile specifikacije modela Pixel 8a, koji bi navodno trebao biti dostupan na novim tržištima. Pixel 7a je već dostupan u 21 državi, dok bi novi model 8a trebao stići i na tržišta Češke, Estonije, Finske, Mađarske, Litve, Latvije, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije.

Prema najnovijim glasinama, Pixel 8x donosi 120 Hz zaslon s 1400 nita pozadinskog osvjetljenja, pokretan je Tensor G3 procesorom, a dizajnom otprilike odgovara modelima Pixel 8 i Pixel 8 Pro, dok na polju kamera ne bi trebao donijeti ništa novo u odnosu na Pixel 7a.

Trebao bi se smjestiti u srednji cjenovni rang, a službeno predstavljanje se očekuje tijekom održavanje Googleovog I/O eventa u svibnju.