Pojedini korisnici prijavljuju pregrijavanje OnePlusa 9 Pro. Rješenje navodno na putuPrema objavama na društvenim mrežama, ali i na službenom OnePlus forumu, pojedini korisnici prijavljuju pregrijavanje OnePlusa 9 Pro kojeg su tek kupili. Uglavnom navode slučajeve pregrijavanja prilikom snimanja kamerom, kad ih ista upozori na prekid snimanja dok se uređaj ne ohladi.Podsjetimo, uređaj je pokretan Snapdragon 888 procesorom koji se prilikom ovih radnji očito pregrije, no kako stvari stoje, samo manji dio korisnika je pogođen ovim problemom, za kojeg se čini da je softverske naravi, barem ako je vjerovati službenoj objavi OnePlusa, koji je problem priznao i najavio rješenje.

Naš testni primjerak, srećom, ne pati od ovakvih problema, u što smo se uvjerili snimanjem 5-minutnog 4K 60 fps i odmah nakon 4K 30 fps videa u istom trajanju. Uređaj se, istina, zagrijao, ali ne više nego što bi se u ovakvim uvjetima zagrijao bilo koji drugi. Temperatura procesora je dosegla maksimalno 43 stupnja i sve je radilo normalno, uključujući hotspot. Treba napomenuti da je osvjetljenje zaslona cijelo vrijeme bilo na 100%.

Problema nismo imali ni prilikom punjenja, kako izravno na brzom žičnom, tako i na originalnom 50W bežičnom punjaču, koji još ima ugrađen i ventilator.

U svakom slučaju, OnePlus je najavio rješenje koje će stići u narednim tjednima.

Izvor 1

Izvor 2

Izvor 3