Pokrenuta peticija koja od Samsunga traži prestanak korištenja Exynos procesora u top modelima

Na internetu se pojavila peticija koja od Samsunga traži da prestane sa dosadašnjom praksom korištenja Qualcommovih i vlastitih čipseta u top modelima, gdje varijante s objektivno boljim Snapdragon procesorima bivaju dostupne samo u SAD-u, dok se varijante s Exynos procesorima isporučuju na ostalim tržištima.

Pokretač peticije Daniel H., koja je u trenutku pisanja prikupila 23.000 od traženih 25.000 potpisa, navodi kako Samsung ostatku svijeta prodaje uređaje s inferiornijim Exynos procesorima i vlastitim ISOCELL senzorima kamere, dok u Sjedinjenim Američkim Državama prodaje modele koji koriste Snapdragon procesore i Sonyjeve kamera senzore.

Prema mjerenjima, Exynos 990 zaista daje slabije rezultate po pitanju performansi i trajanja baterije u odnosu na Snapdragon 865. Najnoviji modeli Galaxy S20 serije dostupni u SAD-u koriste Snapdragon 865, dok na drugim tržištima koriste Exynos 990. I dok je korištenje vlastitog čipseta razumljivo, ono što možda najviše smeta potpisnicima peticije jest što Samsung u iste modele ugrađuje komponente različitih performansi. Naravno, upitno je i koliko je razlika u čipsetima primjetna korisnicima prilikom svakodnevnog rada.

U svakom slučaju pohvalan je aktivizam korisnika u cilju zaštite svojih interesa, no ostaje upitno hoće li ova peticija imati ikakav utjecaj na Samsungove poslovne odluke u budućnosti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT