Apple

Prva usporedba dimenzija uživo: iPhone 16 Pro Max i iPhone 15 Pro Max

Već u nekoliko navrata se špekuliralo o tome kako će novi iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max doći u većim kućištima od svojih prethodnika, i to zahvaljujući većim zaslonima. iPhone 16 Pro bi tako trebao donijeti 6,3-inčni zaslon, a iPhone 16 Pro Max, 6,9-inčni. Kad ove dimenzije usporedimo s onima njihovih prethodnika, primijetit ćemo vidljivo povećanje.

Međutim, ako je suditi po do sada procurjelim informacijama, povećanje ukupnih dimenzija kućišta neće biti toliko drastično, budući da je planirano i dodatno stanjivanje rubova oko zaslona.

Tako smo već imali prilike vidjeti prve makete novih iPhone 16 uređaja, a danas nam stiže i prva fotografija uživo usporedbe veličine kućišta. Izvjesni leaker Majin Bu na X platformi je objavio fotografije za koje tvrdi da se na njima nalaze iPhone 15 Pro Max i iPhone 16 Pro Max jedan pored drugog, kako bi publika mogla dobiti dojam rasta dimenzija kućišta.

Prema svemu sudeći, promjena nije toliko drastična, ali je ipak primjetna. Oni koji vole velike zaslone, vjerojatno će biti oduševljeni, a oni drugi će ovoga puta možda posegnuti za manjim modelom.

U svakom slučaju, sve ovo treba uzeti s rezervom jer se radi o pukim špekulacijama koje na koncu mogu biti demantirane. S druge strane, prateći usklađenost glasina i konačnih proizvoda u zadnjih 15 godina, ne treba previše ni sumnjati.