Rastavljeni Note 9 otkriva fizički veću bateriju i rashladni sustav

Koliko je jučerašnje predstavljanje Samsunga Galaxy Note 9 podiglo prašine, pokazat će vrijeme, odnosno kad budu poznati prvi prodajni rezultati. Vidjeli smo da dizajn nije ključna stavka za napredak, koji se očito može postići i na drugim frontovima. No ipak, mnogi već sada tvrde da je Note 9 zapravo S9+ s dodatkom olovke i mrvicu većim zaslonom, no tu je sada i baterija kapaciteta 4000 mAh, koja bi trebala osigurati produljenu autonomiju.

Nedugo nakon jučerašnjeg predstavljanja, na internetu su već osvanule fotografije rastavljenog Notea 9, koje nam daju uvid u sve što se nalazi ispod poklopca. Prvo što je vidljivo je fizički veća baterija, koja sada ima veći kapacitet, ali joj je gustoća ćelija ostala ista, kako bi se izbjeglo ponavljanje priče s Noteom 7. Zbog toga zauzima više prostora, pa su ostale komponente morale biti preraspoređene i realno – stisnute, što je rezultiralo fizički manjom matičnom pločom.

Kućište S Pen olovke je nešto čvršće, USB-C port lakše izmjenjiv, a vidljivi su i fizički veći zvučnici, što bi svakako trebalo osigurati veću kvalitetu zvuka.

Novost su vidljive bakrene ploče i cijevi. Njihov oblik i dimenzije u startu jamče bolji protok topline od procesora, što bi trebalo rezultirati rjeđim termalnim throttlingom, koji bi se isto tako trebao pojaviti osjetno kasnije nego u drugim uređajima.

Najkrhkiji dio uređaje ostaje zakrivljeni Edge zaslon, kojeg je prilično lako polomiti prilikom rastavljanja uređaja.

Izvor

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]