Android

Redmi Note 13 Pro+ stiže do kraja mjeseca: donosi 200MP kameru i 4nm procesor

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo pojavili su se teaseri koji upućuju na skoro lansiranje još jednog Redmi modela. Ovoga puta to je Redmi Note 13 Pro+, koji će biti pokretan MediTekovim Dimensity 7200-Ultra procesorom, a donijet će i 200 MP kameru sa Samsungovim ISOCELL senzorom. Jedna od glavnih značajki ove kamere bi trebao biti veći stupanj jasnoće digitalnog povećanja.

Redmi Note 13 Pro+ bi trebao stići kao izravni nasljednik modela Redmi Note 12 Pro+. Dakle radi se o nasljedniku jednog od najpopularnijih uređaja iz srednjeg cjenovnog razreda ove godine. Međutim, novi procesor Dimensity 7200-Ultra je izrađen u 4nm procesoru, što će u startu ponuditi neusporedivo bolje performanse od aktualnog 6-nanometarskog Dimensity 1080 u prethodniku.

Iako će službeno biti predstavljen do kraja ovog mjeseca, loša vijest je da se to odnosi samo na kinesko tržište. Za sada nije poznato kad će biti lansirana globalna verzija, ali sudeći po dosadašnjoj praksi, u Europi ga ne treba očekivati prije proljeća. No, tko zna, Možda nas Xiaomi ovoga puta iznenadi?