Royole FlexPai – prvi komercijalni uređaj s preklopnim fleksibilnim zaslonom

Prvi svjetski komercijalni preklopni smartfon sa savitljivim AMOLED zaslonom je tu, ali nisu ga proizveli ni Samsung, ni LG, ni Huawei. Radi se o relativno nepoznatoj kineskoj kompaniji Royole, osnovanoj 2012. godine u SAD, koja je upravo predstavila svoj „uređaj budućnosti“ pod imenom FlexPai.

Ime opisuje proizvod, dakle uređaj ima zaslon koji u rasklopljenom stanju izgleda kao tablet, s dijagonalom od 7,8 inča. Kad ga se preklopi, pretvara se u nešto poput smartfona s 4-inčnim zaslonom. U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta

Royole svoj FlexPai naziva prvim komercijalnim smartfonom s preklopnim zaslonom, kojeg će u Kini prodavati po cijeni između 1290 i 1865 dolara. Prednarudžbe počinju danas, no nejasno je kad će krenuti isporuka, s obzirom da proizvođač kao pogonski stroj specificira Snapdragon 8150, procesor koji tek treba biti službeno predstavljen.

Od ostalih detalja navodi se 6, odnosno 8 GB RAM-a, te spremišni prostor od 128, 256 i 512 GB. Baterija ima kapacitet od 3800 mAh i sadrži „Ro-Charge“ brzo punjenje, koje joj omogućuje napunjenost do kapaciteta 90% u samo 30 minuta. Tu je još USB-C utor, ali mu nedostaje 3,5 mm audio utor.

U nastavku slijedi video s FlexPai uređajem u akciji, no vidljivo je da se kompanija usredotočila na samu tehnologiju, dok je dizajn ostao po strani. Koliko se radi o ozbiljnom projektu, a koliko o borbi da se bude prvi, saznat ćemo uskoro, ali sada barem možemo vidjeti kako ova tehnologija izgleda u akciji.


Royole

 
      
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]