Royole FlexPai – prvi komercijalni uređaj s preklopnim fleksibilnim zaslonom

Prvi svjetski komercijalni preklopni smartfon sa savitljivim AMOLED zaslonom je tu, ali nisu ga proizveli ni Samsung, ni LG, ni Huawei. Radi se o relativno nepoznatoj kineskoj kompaniji Royole, osnovanoj 2012. godine u SAD, koja je upravo predstavila svoj „uređaj budućnosti“ pod imenom FlexPai.

Ime opisuje proizvod, dakle uređaj ima zaslon koji u rasklopljenom stanju izgleda kao tablet, s dijagonalom od 7,8 inča. Kad ga se preklopi, pretvara se u nešto poput smartfona s 4-inčnim zaslonom. U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta

Royole svoj FlexPai naziva prvim komercijalnim smartfonom s preklopnim zaslonom, kojeg će u Kini prodavati po cijeni između 1290 i 1865 dolara. Prednarudžbe počinju danas, no nejasno je kad će krenuti isporuka, s obzirom da proizvođač kao pogonski stroj specificira Snapdragon 8150, procesor koji tek treba biti službeno predstavljen.

Od ostalih detalja navodi se 6, odnosno 8 GB RAM-a, te spremišni prostor od 128, 256 i 512 GB. Baterija ima kapacitet od 3800 mAh i sadrži „Ro-Charge“ brzo punjenje, koje joj omogućuje napunjenost do kapaciteta 90% u samo 30 minuta. Tu je još USB-C utor, ali mu nedostaje 3,5 mm audio utor.

U nastavku slijedi video s FlexPai uređajem u akciji, no vidljivo je da se kompanija usredotočila na samu tehnologiju, dok je dizajn ostao po strani. Koliko se radi o ozbiljnom projektu, a koliko o borbi da se bude prvi, saznat ćemo uskoro, ali sada barem možemo vidjeti kako ova tehnologija izgleda u akciji.


Royole

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT