SAD omogućio Huaweiju ponovnu nabavu komponenti koje nisu povezane s 5G-om

Prema pisanju američkih medija, Samsung, Sony, Intel, AMD i druge tvrtke dobile su dozvolu od američke administracije za nastavak suradnje s Huaweijem pod određenim uvjetima. Naime, za proizvode koje žele isporučiti kineskom telekomunikacijskom divu moraju pokazati da ne podržavaju 5G, odnosno da tehnologija u njima nije povezana s 5G-om.

To znači da je Samsungu dozvoljena isporuka zaslona, Sonyju senzora kamera, a Intelu određenih procesora, a svim tim proizvodima zajedničko je što nemaju nikakve veze s 5G tehnologijom. Huawei bi ih mogao ugraditi u neki uređaj koji podržava 5G, no ta podrška dolazila bi od komponenti koje je kineska tvrtka naručila prije 15. rujna, kada je nova, proširena zabrana stupila na snagu. Tada je SAD od svih tvrtki koje u proizvodnom procesu koriste američke strojeve zatražio da se prijave za licencu ako žele nastaviti suradnju s Huaweijem. Čini se da će za velik broj proizvoda ta licenca biti izdana, no ne za poluvodičke proizvode, tj. procesora s podrškom za 5G. Ranije smo pisali da TSMC navodno može isporučivati Huaweiju procesore, ali ne one novijeg proizvodnog procesa.

Navodno se preko 300 tvrtki prijavilo američkoj administraciji tražeći dozvolu za nastavak suradnje s Huaweijem, a trećina je i dobila dozvolu. Neki analitičari vjeruju da bi do kraja godine Qualcomm i MediaTek mogli dobiti zeleno svjetlo također, dok bilo kakva suradnja Huaweija s Googleom u ovom trenutku za američku administraciju nije opcija.

via

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT