Samsung Galaxy Fold – problemi sa zaslonom već nakon dva dana korištenja [Dopuna: službena reakcija Samsunga]

Samsung Galaxy Fold, prvi smartfon sa savitljivim zaslonom koji bi se uskoro trebao pojaviti i na našem tržištu, upao je u probleme još prije službenog početka prodaje. Naime, Samsung je određenim medijima osigurao testne primjerke prije nego ih je pustio u prodaju, a jedan dio njih već je iskusio probleme o kojima su svjedočili na društvenim mrežama.

Business Insider prenosi kako su četvorica recenzenata prijavila da se zaslon slomio već nakon dva dana korištenja, a da razlog tome navodno leži u odstranjivanju sloja za kojeg su neki od njih mislili da se radi o klasičnoj zaštitnoj foliji.

Samsung je navodno napomenuo da se ovaj zaštitni sloj ne skida, no to upozorenje očito nije bilo ozbiljno shvaćeno. S druge strane, postavlja se pitanje zašto je uređaj uopće konstruiran na način da mu je tako lako skinuti tako važan dio, tj. onaj koji može uzrokovati lom zaslona.

Na kraju krajeva, možda je ipak bolje da se ovo dogodilo sada, a ne kad uređaj krene u prodaju, jer postoji kakva-takva mogućnost da se do tada nešto po tom pitanju učini. Ako su spomenuti sloj skinuli recenzenti, dakle oni koji se s tehnologijom susreću na dnevnoj bazi, možemo zamisliti što bi se dogodilo kad bi u ruke došli tisućama manje iskusnih korisnika.

Dopuna (18.04.2019.)

Samsung je u međuvremenu službeno reagirao, navodeći da će svaki testni uređaj zasebno ispitati. Pritom je potvrdio da zaštitni sloj kojeg su recenzenti skidali čini sastavni dio zaslona, bez kojeg je isti podložan oštećenjema.

Na kraju službene objave je dodano da će krajnjim kupcima ova stavka biti posebno naglašena.

A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter.

Separately, a few reviewers reported having removed the top layer of the display causing damage to the screen. The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.

 

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]