Samsung Galaxy Fold službeno predstavljen; u prodaju kreće 26. travnja

Nakon višegodišnjih najava, puštanja teasera, ali i nedoumica, kao i preliminarnog upoznavanja developera s novim konceptom uređaja, Samsung je danas napokon i službeno predstavio svoj prvi preklopivi uređaj sa savitljivim zaslonom – Samsung Galaxy Fold.

Zaklopljeni uređaj ima zaslon dijagonale 4,6 inča, a kad se rasklopi pretvara se u tablet s dijagonalom 7,3 inča. U suradnji s Googleom razvijeno je novo sučelje s “continuity” funkcijom koja omogućuje jednostavnu tranziciju s običnog zaslona na prošireni. S obzirom na veličinu zaslona, multiwindows sustav omogućuje korištenje triju aplikacija odjednom.

Uređaj je pokretan Snapdragonom 855 u kombinaciji s 12 Gb RAM-a

Samsung Galaxy Fold dolazi s čak šest kamera. Tri straga, dvije unutra i jednu s prednje strane.

Uređaj na tržište stiže 26. travnja u 4G i 5G verzijama, po cijeni počevši od prilično visokih 1980 dolara na američkom tržištu.

U nastavku pročitajte službenu objavu za medije:

Samsung pomiče granice s potpuno novom mobilnom kategorijom – predstavljamo Galaxy Fold

Prvi na svijetu Dynamic AMOLED Infinity Flex zaslon, beskrajne mogućnosti multitaskinga i najraznovrsnija kamera do sada u jednom naprednom uređaju

Zagreb, 20. veljače 2019. – Tvrtka Samsung predstavila je dugo očekivani Galaxy Fold preklopni uređaj kojim se otvara potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Galaxy Fold ima prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex zaslon koji se preklapa u kompaktan uređaj s pokrovnim zaslonom te nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igara i raznih drugih mogućnosti koja će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo.

„Samsung ispisuje sljedeće poglavlje u povijesti mobilnih inovacija. Galaxy Fold predstavlja potpuno novu kategoriju koja otkriva nove mogućnosti koje nikada prije nismo vidjeli s našim Infinity Flex zaslonom. Stvorili smo Galaxy Fold za korisnike koji žele iskusiti što vrhunski preklopni uređaj može učiniti, izvan ograničenja tradicionalnog pametnog telefona.”, rekao je DJ Koh, predsjednik i CEO IT & Mobile Communications Division tvrtke Samsung Electronics.

Smartphone. Tablet. Sve u jednom preklopnom uređaju

Galaxy Fold nalazi se u posebnoj kategoriji. On pruža novu vrstu mobilnog iskustva koje korisnicima omogućuje da rade ono što nisu mogli učiniti s običnim pametnim telefonom. Korisnici sada imaju najbolje od oba svijeta – preklopni uređaj s najvećim Samsung zaslonom ikada. Galaxy Fold objedinjuje tehnološke inovacije te inovacije zaslona razvijene tijekom osam godina nakon debija prvog Samsungovog prototipa fleksibilnog zaslona u 2011. godini.

Novi zaslon:. Samsung je izumio novi sloj polimera i stvorio zaslon za oko 50 posto tanji od tipičnog zaslona pametnog telefona kako bi se unutarnji zaslon mogao savijati. Novi materijal čini Galaxy Fold fleksibilnim i čvrstim, izgrađenim da traje.

Novi mehanizam: Galaxy Fold otvara se glatko i prirodno, poput knjige, i zatvara se u ravan i kompaktan uređaj ugodnim klikom. Da bi to postigao, Samsung je osmislio sofisticirani zglob s više međusobno povezanih zupčanika. Ovaj sustav je smješten u skrivenom kućištu za besprijekoran i elegantan izgled.

Novi dizajn: Od zaslona do kućišta, pa do svakog elementa koji možete vidjeti i dodirnuti – u Samsungu su razmišljali o svemu. Skener otiska prsta nalazi se na strani gdje se palac prirodno oslanja, tako da se uređaj lako otključava. Dvije baterije i njihove komponente su ravnomjerno raspoređene tako da se Galaxy Fold osjeća uravnoteženim u korisničkim rukama. Galaxy Fold dolazi u srebrenoj, crnoj, zelenoj i plavoj boji[1], koje s ugraviranom Samsung logotipom upotpunjuju elegantno prianjanje i završnu obradu.

Novo korisničko iskustvo

Galaxy Fold je dizajniran je kako bi korisnicima olakšao svakodnevni život. Galaxy Fold mijenja veličinu zaslona prema korisničkim željama. Mogu ga jednom rukom izvući iz džepa kako bi nekoga nazvali ili poslali poruku, ili ga mogu otvoriti kako bi uživali u gledanju filmova i videozapisa na najvećem mobilnom zaslonu.

Jedinstveni UX ugrađen samo za Galaxy Fold pruža nove načine kako izvući maksimum iz pametnog telefona:

Istovremeno otvaranje više aplikacija: Korisnici sada mogu istovremeno otvoriti do tri aktivne aplikacije bez obzira na to što rade, reproduciraju ili dijele.

Kontinuitet: Kako se Galaxy Fold otvara i zatvara, aplikacije će se automatski pojaviti. Korisnici mogu jednom rukom za ažurirati feedove na društvenim mrežama, brzo provjeriti obavijesti i najnovije priče. Kada požele napraviti fotografiju dovoljno je samo otvoriti zaslon za više mogućnosti.

Samsung je surađivao s Googleom i zajednicom razvojnih inženjera Androida kako bi osigurao da su aplikacije i usluge, kao što su Facebook, WhatsApp i YouTube, dostupne za Galaxy Fold UX.

Vrhunske performanse izrađene za preklapanje

Galaxy Fold opremljen je snažnim hardverom za intenzivnu upotrebu bez obzira radi li se o poslu, reprodukciji ili dijeljenju – od kojih svi zahtijevaju napredne performanse.

Napravite više: Kako bi se osiguralo da sve radi glatko, čak i kada se istovremeno pokreću tri aplikacije, Samsung je opremio Galaxy Fold visokokvalitetnim čipsetom sljedeće generacije i 12 GB RAM-a s performansama sličnim osobnom računalu. Sofisticirani sustav dvostrukih baterija posebno je osmišljen kako bi pratio svaki korisnički potez. Galaxy Fold također može istovremeno puniti sebe i drugi uređaj putem reverzibilnog bežičnog punjenja, dok je povezan s običnim punjačem tako da drugi punjač korisnici mogu ostaviti kod kuće.

Multimedijsko iskustvo: Galaxy Fold dizajniran je za zabavu. Zahvaljujući impresivnim vizualnim prikazima na Dynamic AMOLED zaslonu te oštrom i jasnom zvuku iz stereo zvučnika podešenih pomoću AKG-a, omiljeni filmovi i igre kao što je Asphalt 9 oživljavaju u bogatom zvuku i boji.

Najraznovsnija kamera do sada: Bez obzira na koji način korisnici drže – ili preklope – uređaj, kamera će biti spremna za fotografiranje scene, tako da nikada neće propustiti ni trenutak. Sa šest objektiva – tri na poleđini, dva s unutarnje strane i jedan na poklopcu – kamera Galaxy Fold preklopnog uređaja ima ugrađenu fleksibilnost. Galaxy Fold uvodi novu razinu multitaskinga, omogućujući korištenje drugih aplikacija tijekom video poziva.

Učinite sve što želite s Galaxy Fold preklopnim uređajem

Galaxy Fold je više od mobilnog uređaja. On je portal za cijelu galaksiju povezanih uređaja i usluga koje je Samsung razvio tijekom godina kako bi korisnicima olakšao radnje koje prije toga nisu mogli učiniti. Korisnici ga mogu upariti sa Samsung DeX-om[2] za još veću produktivnost uz iskustvo slično osobnom računalu. Bixby je podržan s novim osobnim inteligentnim funkcijama kao što je Bixby Routines kako bi korisnicima pomogao predvidjeti njihove potrebe, dok će Samsung Knox njihove podatke i informacije čuvati na sigurnom. Od upotrebe telefona za kupovinu putem usluge Samsung Pay, do korištenja značajke Samsung Health za upravljanje zdravljem, ekosustav Galaxy je sveprisutan u životu korisnika.

Galaxy Fold bit će dostupan u LTE i 5G od lipnja 2019. godine. Više informacija možete pronaći na http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.com/galaxy.

Galaxy Fold Specifikacije

Galaxy Fold
Display Main display: 7.3” QXGA+ Dynamic AMOLED (4.2:3)Cover display: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)* Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners
Camera Cover  Camera  10MP (2PD), F2.2
Rear Camera  Ultra-Wide: 16MP, F2.2Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OISTele: 12MP, F2.4, OIS
Front Camera  Wide: 10MP (2PD) F2.2RGB depth: 8MP, F1.9
AP 7nm 64-bit Octa-core processor
Memory 12GB RAM(LPDDR4x), 512GB (UFS3.0)*User memory is less than the total memory due to storage of the operating system and software used to operate the device features. Actual user memory will vary depending on the operator and may change after software upgrades are performed.*No MicroSD slot
Battery 4,380mAh (typical)*Fast Charging compatible on wired and wirelessWired charging compatible with QC2.0 and AFCWireless charging compatible with WPC and PMA* 4,380mAh (typical) refers to the typical value of the battery capacity as tested under third-party lab conditions. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples. Rated (minimum) capacity is 4,275mAh. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.
OS Android 9.0 (Pie)

[1] Dostupnost modela i boja može se razlikovati ovisno o zemlji ili operateru.

[2] Samsung DeX se prodaje odvojeno.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT