Samsung Galaxy Note 9 službeno

Stigao je i taj dan. Nakon što smo mjesecima pratili glasine i procurjele informacije, Samsung Galaxy Note 9 danas je napokon i službeno predstavljen. Kao što smo do sada već mogli saznati, radi se o uređaju sa 6,4-inčnim (zakrivljenim) zaslonom i otprilike istog dizajna kao prethodnik. Jedina razlika vidljiva je na stražnjoj strani, jer je čitač otisaka prstiju sada smješten ispod kamere, a ne pored kao na Noteu 8.

Jedna od najzanimljivijih novosti na novom Noteu 9 je 4000 mAh baterija, za koju u Samsungu kažu da će izdržati cijeli dan i najzahtjevnijem korisniku. Tu su i stereo zvučnici, koji će osigurati najbolji mogući doživljaj mobilnog igranja, navode u Samsungu.

Kad je interna memorija u pitanju, početna varijanta dolazi sa 128 GB spremišnog prostora, a najveća 512 GB. Tu je i utor za memorijsku karticu, s kojom uređaj može raspolagati s ukupno 1 TB memorije, navode u Samsungu. Prva verzija raspolaže sa 6, a druga s 8 GB RAM-a.

U skladu s aktualnim trendovima ugradnje raznih AI mogućnosti u kamere smartfona, Note 9 donosi brzo i precizno prepoznavanje scena, ali i predmeta poput hrane i sl.

Primarna kamera se sastoji od 12 MP f/1.5-2.4 i 12 MP f/2.4 telefoto kamere. Obje su optički stabilizirane i sadrže spomenutu „Intelligent Camera“ tehnologiju prepoznavanja scena i predmeta. Selfie kamera dolazi sa senzorom o 8 megapiksela i f/1.7 otvorom blende.

Najnoviji predstavnik Samsungove Note linije fokusira se na nove mogućnosti njegove S Pen olovke, prisutne još od prvog Notea, 2011. godine. U ovoj najnovijem Noteu dobila je Bluetooh vezu koja joj omogućuje daljinsku kontrolu glazbe, okidača kamere (selfie također), ali i mnoge druge mogućnosti.

Tipkom na olovci sada možete pokretati aplikacije ili željene funkcije uređaja. U Samsungu su posebno ponosni na pokretanje prezentacija na samom eventu, za koje je bio dovoljan samo klik na S Penu.

S Pen koristi “low energy” Bluetooth tehnologiju, a ako vas zabrinjava punjenje, nema problema – S Pen se puni svaki put kad ga umetnete u uređaj.

Cijena početnog modela (128 GB) u SAD iznosi 999, a onog s 512 GB interne memorije – 1249 dolara. U EU, naravno, isto tolike eura. Koliko će uređaj stajati na našem tržištu, za sada nemamo informacija.

Prodaja Notea 9 počinje 24. kolovoza.

U nastavku pogledajte infografike sa svim detaljima:

Klikni za povećanje:

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT