Samsung Galaxy Note 9 službeno

Stigao je i taj dan. Nakon što smo mjesecima pratili glasine i procurjele informacije, Samsung Galaxy Note 9 danas je napokon i službeno predstavljen. Kao što smo do sada već mogli saznati, radi se o uređaju sa 6,4-inčnim (zakrivljenim) zaslonom i otprilike istog dizajna kao prethodnik. Jedina razlika vidljiva je na stražnjoj strani, jer je čitač otisaka prstiju sada smješten ispod kamere, a ne pored kao na Noteu 8.

Jedna od najzanimljivijih novosti na novom Noteu 9 je 4000 mAh baterija, za koju u Samsungu kažu da će izdržati cijeli dan i najzahtjevnijem korisniku. Tu su i stereo zvučnici, koji će osigurati najbolji mogući doživljaj mobilnog igranja, navode u Samsungu.

Kad je interna memorija u pitanju, početna varijanta dolazi sa 128 GB spremišnog prostora, a najveća 512 GB. Tu je i utor za memorijsku karticu, s kojom uređaj može raspolagati s ukupno 1 TB memorije, navode u Samsungu. Prva verzija raspolaže sa 6, a druga s 8 GB RAM-a.

U skladu s aktualnim trendovima ugradnje raznih AI mogućnosti u kamere smartfona, Note 9 donosi brzo i precizno prepoznavanje scena, ali i predmeta poput hrane i sl.

Primarna kamera se sastoji od 12 MP f/1.5-2.4 i 12 MP f/2.4 telefoto kamere. Obje su optički stabilizirane i sadrže spomenutu „Intelligent Camera“ tehnologiju prepoznavanja scena i predmeta. Selfie kamera dolazi sa senzorom o 8 megapiksela i f/1.7 otvorom blende.

Najnoviji predstavnik Samsungove Note linije fokusira se na nove mogućnosti njegove S Pen olovke, prisutne još od prvog Notea, 2011. godine. U ovoj najnovijem Noteu dobila je Bluetooh vezu koja joj omogućuje daljinsku kontrolu glazbe, okidača kamere (selfie također), ali i mnoge druge mogućnosti.

Tipkom na olovci sada možete pokretati aplikacije ili željene funkcije uređaja. U Samsungu su posebno ponosni na pokretanje prezentacija na samom eventu, za koje je bio dovoljan samo klik na S Penu.

S Pen koristi “low energy” Bluetooth tehnologiju, a ako vas zabrinjava punjenje, nema problema – S Pen se puni svaki put kad ga umetnete u uređaj.

Cijena početnog modela (128 GB) u SAD iznosi 999, a onog s 512 GB interne memorije – 1249 dolara. U EU, naravno, isto tolike eura. Koliko će uređaj stajati na našem tržištu, za sada nemamo informacija.

Prodaja Notea 9 počinje 24. kolovoza.

U nastavku pogledajte infografike sa svim detaljima:

Klikni za povećanje:

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT