Samsung Galaxy Note 9: sve što smo do sada saznali o njemu

O Samsungovom Noteu 9 do sada je praktički procurilo sve što je procuriti moglo. I sam Samsung je teaserima pokušao ublažiti efekt nekontroliranog curenja informacija, što je samo upotpunilo sliku. Najnovije curenje pokazuje fotografiju nove S Pen olovke iz blizine, i to zajedno sa starom, odnosno onom iz Notea 8. Fizički se baš i ne razlikuju, osim po boji, barem kad je u pitanju plavo-žuta kombinacija, koja je zadnjih tjedana najčešće viđana po bespućima interneta.

Najveće novosti kod Notea 9 vjerojatno će biti sadržane u ovoj olovci, koja će sada biti opremljena bluetooth vezom. Prema do sada dostupnim informacijama, svrha ovoga je daljinska kontrola glazbe, u čemu baš i ne vidimo puno smisla, no s druge strane, navodno će se S Penom moći aktivirati i kamera, što će svakako biti korisna funkcija za grupne ili autoportrete.

Što se samog izgleda uređaja tiče, on se neće razlikovati od osmice, osim na stražnjem dijelu, gdje će mu čitač otisaka prstiju biti smješten ispod kamere, dakle na logičnom mjestu. Uređaj će zadržati zakrivljeni Edge zaslon, koji bi u dijagonali mogao zanemarivo narasti u odnosu na osmicu.

Ispod haube će najvjerojatnije kucati ista pogonska grupa kao u dvojcu S9, u kombinaciji s vjerojatno 6 GB RAM-a. Ono što trenutno predstavlja misterij je interna memorija. Naime, uz osnovne modele sa 64 GB i 128 GB, u ponudi bi se mogla naći 256 ili možda čak 512 GB verzija.

Kad je u pitanju kamera, velika je vjerojatnost da će Note 9 preuzeti onu iz Galaxyja S9+, a moguće je da će dobiti određene softverske dodatke, kap npr. produljenje snimanja super slow motion videa.

Detalje ćemo doznati 9. kolovoza, kad uređaj bude i službeno predstavljen.

Navedimo i to da postoje indicije da će ovo zapravo biti zadnji Note, jer bi Samsung sljedeće godine ovu seriju mogao spojiti sa S serijom. Naime, mnogi analitičari se slažu da su ovi uređaji postali preslični, pa se zato može dogoditi da Galaxy S10 Plus u startu bude sadržavao S Pen olovku. Naravno, radi se o pukim glasinama, tako da je moguć i neki drugi scenarij.

I na kraju cijena. Iz više izvora su stigle informacije kako će ovo biti najskuplji Note do sada, čak skuplji od Note 8, koji je već lani prilično podigao prašinu svojom cijenom. Spominju se brojke od oko 1000 eura za osnovni model, dok se onog sa 512 (ili 256?) GB memorije mogu popeti i na 1200 eura.

Nadopuna 03.08.2018.

Stigla je i fotografija prodajnog pakiranja, na kojoj je vidljiv podatak o 4000 mAh bateriji i daljinskom upravljanju S Penom, što potvrđuje dosadašnje špekuklacije.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT