Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus službeno predstavljeni

Video:  Samsung Galaxy S9 i S9 Plus: Prvi dojmovi

Javljamo se izravno s MWC-a u Barceloni, gdje je Samsung upravo predstavio dva nova top modela za 2018. godinu – Samsung Galaxy S9 i Samsung Galaxy S9 Plus. Kao što se iz glasina do sada moglo zaključiti, ova dva uređaja velikim dijelom preuzimaju dizajn svojih prethodnika, kao i veličine zaslona te omjera stranica 16:9. Galaxy S9 dolazi s 5,8, a S9 Plus 6,2-inčinim zaslonom, obojica zakrivljena na bokovima, slijedeći tradiciju svojih prethodnika.

Razlika je vidljiva pri prvom pogledu na poleđinu. Čitač otisaka prstiju sada je smješten na logičnijem mjestu, dakle ispod kamere, a veći model. Kućišta Galaxyja S8 dolazi s IP68 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu, a sada su tu i stereo zvučnici. U Samsungu navode da se radi najglasnijim zvučnicima u nekom njihovom mobitelu do sada.

Ispod haube nalaze se Snapdragon 845 ili Exynos 9810, ovisno o tržištu. Galaxy S9 donosi 4, a S9 Plus 6 GB RAM-a, dok interna memorija raspolaže sa 64 GB prostora. IpaK, za one kojima je to malo, tu je i utor za memorijske kartice.

Veliki naglasak ove godine je na kameri, što je bilo i za očekivati s obzirom na slogan “Camera reimagined”. Za razliku od Galaxyja S9, S9 Plus dolazi s dvostrukim modulom kamere.

Novost je promjenjivi otvor blende, što kameru na smartfonima podiže na novu razinu. Samsumng ovu funkciju naziva “Dual apreture” (dvostruki otvor blende), jer je na raspolaganju f/1.5, što je najviše na jednom smartfonu do sada i klasičnih f/2.4.

Jedan od novih detalja je mogućnost snimanja usporenog videa je Super Slow Mo u 960 fps-a. Ipak, snimanje u ovoj brzini iznosi samo 0,2 sekunde, dakle isto kao kod Xperije. Ova funkcija ograničena je na 720p rezoluciju. Video može biti prikazan unatrag, a može staviti i na zakljucani zaslon, s postizanjem efekta kao npr. Instagramov bumerang.

Samsung Galaxy S9 i S9 Plus donose i animirane personalizirane emotikone, koje ćete moći slati doslovno svima. Prepoznaje predefinirane geste lica korisnika i ubacuje je ih u vaš animirani emoji, koji je, eto, vaša nova digitalna slika.

Uređaji dolaze u crnoj, titansko sivoj, ljubičastoj i koraljno plavoh boji kućišta. Cijena u Hrvatskoj bi za Galaxy S9 Plus trebala iznositi oko 7300,00, a Galaxy S9 6500,00 kuna.

U nastavku pogledajte slike uživo, a uskoro i video s prvim dojmovima.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]