Ostalo

Samsung Galaxy Z Flip5 i Samsung Galaxy Watch6 – savršen mini eko-sustav

U tehnološkom svijetu pojam eko-sustav ima nešto drukčije značenje nego u prirodnim znanostima, no na sam njegov spomen mnogi će brzo zaključiti o čemu se radi. Tako danas imamo razne eko sustave proizvoda raznih proizvođača, a jedan od prilično dobro izvedenih je i Samsung eko-sustav, na razne načine povezanih uređaja.

Znamo da u Android svijetu postoje razni načini povezivanja i korištenja mobitela, tableta pa čak i televizora, no jedan zanimljiv primjer simbioze je usklađenost koju nude nedavno predstavljeni Samsung Galaxy Z Flip5 i pametni sat Samsung Galaxy Watch6.

 

Pored već uobičajenih prednosti preklopnog zaslona, novi Z Flip5 model donosi i osjetno veći vanjski zaslon, koji sada sadrži mnogo više informacija, a na njemu možete koristiti i prilagođene aplikacije. Dakle za neke aktivnosti uopće neće biti potrebno otvarati uređaj. Zanimljivo je da vanjskom zaslonu nisu prilagođene samo originalne Samsung aplikacije, već i Googleove, kao npr. Gmail, YouTube, Chrome itd.

 

Ako volite preklopne mobitele, Samsung Galaxy Z Flip5 zasigurno je među prvima na vašoj listi za kupnju, a ako ga još uparite s novim Galaxy Watch 6 pametnim satom, doživljaj će svakako biti potpuniji. Tada ćete zapravo u potpunosti shvatiti značenje pojma eko-sustav u tehnološkom smislu.

 

Naime, Samsung Galaxy Z Watch6 Classic, temeljen je na Android Wear operativnom sustavu, što znači da uz klasične funkcije vezane uz sportske aktivnosti i općenito praćenje vašeg fizičkog zdravlja, donosi i cijeli spektar dodatnih aplikacija koje već dugo razvijaju mnogi Android developeri. Tako, recimo, bilo koji proizvođač neke Android aplikacije vrlo jednostavno može dodati i njezinu verziju za Android Wear, odnosno pametne satove temeljene na njemu, a to automatski znači osjetno širu ponudu i na koncu, bolju usklađenost sa sustavom na telefonu. Na raspolaganju vam je cijeli Goolge Play store s aplikacijama prilagođenim pametnim satovima.

 

U slučaju da se odlučite na kombinaciju novog Samsung Galaxy Z Flip5 preklopnog telefona i Samsung Galaxy Watch6 pametnog sata, dobit ćete savršenu kombinaciju uređaja koji zajedno mogu tvoriti jedan mali eko-sustav. Sve vaše sportske aktivnosti, broj prijeđenih koraka ili potrošene kalorije, sinkroniziraju se sa sata na mobitel u stvarnom vremenu, tako da su vam informacije dostupne bilo gdje. Isto vrijedi i u drugom smjeru. Sve obavijesti koje dolaze na mobitel, u trenutku možete vidjeti na satu, naravno, za one kojima odobrite pristup. Ovaj dio je možda važniji nego što mislite. Ako na dnevnoj bazi dobivate veliku količinu obavijesti, vjerojatno mnoge od njih zanemarujete. Upravo zato je odlična ideja na pametnom satu dodatno suziti broj aplikacija koje vam mogu poslati obavijest, što ćete, naravno, učiniti sukladno vašim prioritetima. Dakle, ako čujete da mobitel zvrnda ili vibrira, a na satu ne vidite obavijest o tom događaju, odmah znate da se radi o događaju manjeg prioriteta. Na primjer, obavijestima s WhatsAppa ili poslovnog maila svakako ćete dozvoliti pristup satu, ali nekakav lajk s društvenih mreža može pričekati, i zato takva obavijest na satu nema što tražiti.

 

Kod novog Samsung Galaxy Watch6 Classic pametnog sata nikako ne smijemo zaboraviti da dolazi s novom generacijom procesora, baš kao i njegov partner Samsung Galaxy Z Flip5 u ovom mini eko-sustavu kojeg stvaramo. Naravno, tu je i hrpa drugih novosti, kojima ćemo se posvetiti u zasebnim tekstovima.

Sve u svemu, preklopni telefon ovakvih dimenzija i pametni sat promjera 40 mm sasvim su logična kombinacija za nekoga tko ne voli velike mobitele, a isto tako ni velike satove, ili jednostavno ima manju ruku. Netko drugi će izabrati neku drugu kombinaciju jer su ukusi različiti, a naša preporuka svakako ide za Samsung Galaxy Z Flip5 i Samsung Galaxy Watch 6. Ukoliko ste sportski tip osobe, vama je definitivno namijenjen silikonski remen. Otporniji je na znoj ili vodu od kožnog, a i estetski se savršeno uklapa u kućište sata.