Android

Samsung Galaxy Z Fold 5 i Z Flip 5 navodno stižu već 26. srpnja

Samsung bi ove godine mogao uraniti s predstavljanjem sljedeće generacije preklopnih mobilnih uređaja. Tako bi Samsung Galaxy Z Fold 5 i Samsung Galaxy Z Flip 5 svjetlo dana trebali ugledati već 26. srpnja, barem prema glasinama koje se u zadnje vrijeme sve češće pojavljuju.

Dakle, Unpacked event bi mogao biti održan dva tjedna ranije nego što je to bio slučaj lani, kad su predstavljeni Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Flip 4. Kao razlog navodi se dodatno povećanje vremenskog razmaka između lansiranja Samsungovih top modela i Appleovog iPhonea, kako bi se stekla određena strateška prednost, s obzirom da bi uređaji i ranije stigli u prodaju.

Druga promjena u odnosu na prethodne ljetne Unpacked evente navodno je odluka da se ovoga puta održi u Seoulu, dakle na domaćem terenu, umjesto u SAD, kao što je do sada bila tradicija.

Prema dosadašnjim špekulacijama, novi Fold bi se od četvorke trebao razlikovati prvenstveno po izostanku rupe između preklopljenih panela, što je do sada bila jedna od najčešćih kritika ovog modela. Izvjesno je da će Samsung zbog toga temeljito preraditi preklopni mehanizam, koji će se temeljiti na potpuno drukčijoj koncepciji šarki.