Samsung navodno patentirao dizajn mobitela sa zubom, ali i onoga čiji će zaslon pokrivati 100% površine

Ludilo sa zubom na zaslonu mobitela započelo je lansiranjem iPhonea X, te kasnijem kpiranju istog od strane proizvođača Androida. Mnogi su do sada već predstavili takve uređaje, a jedan od rijetkih koje ovo ludilo još nije dohvatilo je Samsung. Međutim, najnovija procurjela dokumentacija govori o tome da ovo ignoriranje trenodova neće trajati vječno, jer je patentirao zuboliki zaslon, koji će za razliku od do sada viđenih, biti zaobljen na svim stranama.

Dakle, osim već uobičajenog edge zaslona na rubovima sa strane, novi Samsungov uređaj bi zakrivljeni zaslon mogao imati na sve četiri strane. Ako vam je isti do sada predstavljao problem kao meni, sada ćete ga dobiti u dvostrukoj mjeri. Kad svemu ovome dodamo zub, imamo dobitnu kombinaciju nepraktičnosti i neukusa. Hoće li neki konkretan uređaj zaista izgledati ovako, ostaje za vidjeti.

No ipak, drugi dokument prikazuje patentirani uređaj sa zaslonom koji zauzima 100% prednje površine, dakle doslovno od ruba do ruba, ali bez zuba. Ovaj bi uređaj, ako ikada ugleda svjetlo dana, navodno trebao sadržavati novi vid zaštite zaslona, a gdje će se smjestiti prednja kamera, senzori i telefonska slušalica, za sada ostaje misterij.

Lansiranje ovakvog smartfona bi imalo kud i kamo više smisla nego nekakvih savitljivih ili rastezljivih uređaja, barem u sljedećih nekoliko godina, stoga itekako navijamo da ga ugledamo u što skorije vrijeme.

Izvor 1, Izvor 2

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]