Apple Aplikacije

Skrivene iOS 16 funkcije koje će vam olakšati korištenje iPhoneaDolaskom novih iPhonea, stigao je novi iOS 16 operativni sustav. Apple je potrošio prilično vremena da svijetu pokaže njegove mogućnosti, no neke funkcije su ostale skrivene. Namjerno ili ne, nije ni bitno, a mi ih u ovom tekstu donosimo nekoliko.Provjerite lozionke sačuvanih WiFi mreža

Među prvim funkcijama koje treba istaknuti je mogućnost c/p lozinke za WiFi mreže. U postavkama WiFi mreža jednostavno odaberite WiFi password, provjerite i pošaljite onome s kim ih želite dijeliti.

Face ID od sada radi i u vodoravnom položaju

U prijašnjim verzijama iOS-a, ova je biometrijska funkcija radila isključivo ako uređaj držite okomito, da bi sada bila omogućena i njezina upotreba dok je iPhone u vodoravnom položaju. Ovdje treba napomenuti da je ovo moguće samo na iPhoneu 13 i novijim modelima.

Mogućnost spajanja duplih fotografija

Kada želimo snimiti savršenu fotografiju, često de dogodi da okinemo više njih, koje budu skoro identične. Apple je u iOS-u 16 uveo mogućnost spajanja, odnosno brisanja duplikata koje pronađe unutar albuma. Ukoliko sustav prepozna takve duplikate, kreirat će mapu „Duplicates“ i ponuditi brisanje viška fotografija, koje inače nepotrebno zauzimaju prostor

Mogućnost jednostavnog brisanja kontakata

Apple je poznat po kompliciranju nekih stavki u izbornicima koje bi inače trebale biti jednostavne. Jedna od njih je bilo i brisanje kontakata. Od sada svaki kontakt jednostavno možete izbrisati jednostavnom radnjom zadržavanja prsta na kontaktu, nakon čega se pojavi izbornik koji to omogućuje.

Isključite „Lock to end call“

Jedan od prilično iritantnih detalja novim korisnicima iPhonea bilo je prekidanje poziva ukoliko slučajno pritisnete tipku za zaključavanje. iOS 16 donosi mogućnost isključivanja ove opcije, tako da će telefoniranje biti manje stresno. To možete učiniti tako da odete u podizbornik Settings - Accessibility – Touch i isključite opciju „Lock to end call“.

Poseban AirPods izbornik u postavkama

Kako ne biste svoje AirPodse morali tražiti po bespućima Bluetooth postavki, Apple je u iOS 16 dodao posebnu sekciju u izborniku postavki upravo za ove slušalice. Jednostavnim ulaskom u ovaj podizbornik, možete izravno upravljati funkcijama bežičnih slušalica i dobiti informacije o stanju baterije.

Bilješke od sada i na izborniku za dijeljenje

Pomoću Bilješki možete spremiti informacije raznim oblicima, a s iOS-om 16 ova funkcija je dodatno poboljšana, budući da je dodana u Share izbornik. To znači da možete brzo spremiti bilo kakvu bilješku ili fotografiju te ju odmah i podijeliti sebi ili drugima.