Android

Snapdragon 8 Gen4 bi ove godine mogao stići ranije, a s njime i Xiaomi 15 Pro

Xiaomi 13 Pro serija je službeno predstavljena krajem 2022. godine, ali samo za kinesko tržište, da bi globalna verzija premijeru doživjela na MWC-u u Barceloni u veljači 2023. na MWC-u u Barceloni.

Međutim, Xiaomi 14 Pro je za kinesko tržište predstavljen već u listopadu 2023. ali bi globalna verzija trebala stići tek krajem veljače ove godine, također na MWC-u u Barceloni.

Vidljivo je da Xiaomi skraćuje vremenske razlike između predstavljanja top modela, barem kad je u pitanju kinesko tržište, a ako je suditi prema najnovijim glasinama, Xiaomi 15 serija bi mogla isto tako uraniti. Ova informacija odlazi od izvjesnog tipstera koji sugerira ranije lansiranje Snapdragon 8 Gen 4 procesora od strane Qualcomma, što možemo protumačiti kao pokušaj hvatanja koraka s Appleom, koji će najesen već imati spremnu 2. generaciju 3-nanometarskih procesora u iPhone 16 Pro seriji, da bi sljedeće godine prešao na 2-nanometarsku tehnologiju.

Jasno, radi se o preliminarnim informacijama temeljenim na pukim glasinama, tako da ih svakako treba uzeti s rezervom. No isto tako je povijest pokazala da se većina ovakvih špekulacija na koncu obistini, stoga nas ne bi čudilo da je i ova prilično točna. Naime, Qualcommu i cijelom Android taboru je iznimno važno uhvatiti korak s Appleom, koji već neko vrijeme prednjači kad je u pitanju procesorska tehnologa, pa je logično očekivati da će uložiti dodatne napore u ovoj dinamičnoj tržišnoj utakmici.

Via