Android

Qualcomm Snapdragon 835: procurili novi detalji

snapdragon-835-novi-detalji

Budući da Qualcomm detalje o novim procesorima otkriva postupno, tj. u nekoliko navrata, sasvim je očekivano da paralelno stižu i informacije ispod stola. Tako su danas izronili pojedini detalji o novom Snapdragonu 835, o kojem ćemo sve vjerojatno saznati na predstojećem CES-u u Las Vegasu.

Prema dosadašnjim glasinama, Snapdragon 835 će biti proizveden u suradnji sa Samsungom, odnosno u njegovom 10 nm procesu. Ostvarivat će 27% bolje performanse u odnosu na Snapdragon 820, a istovremeno će trošiti manje energije.

Sudeći prema prezentacijskim slajdovima koji su procurili ovog vikenda, nove jezgre će nositi oznaku Kryo 280, a Adreno 540 GPU bi svoj posao trebao obavljati 25% brže nego prethodnik. Sve ovo će novom Snapdragonu omogućiti reprodukciju 4K 60 fps videa, uz podršku za OpenGL ES, Vulkan i DirectX12 grafiku.

Pored navedenog, Snapdragon 835 čipset će zauzimati manju površinu, podržavat će kamere s još brži fokusom, a nova tehnologija stvara pretpostavke i za ugradnju Quick Charge 4 tehnologije, koja bi baterije trebala puniti do 20% brže nego Quick Charge 3.

Kao prvi uređaji koji će biti opremljeni ovim procesorom navode se LG G6 i Samsung Galaxy S8, ali nikakvo iznenađenje neće biti ako prije njih ponovo uleti neki od kineskih proizvođača, kojima je to dio marketinške strategije.

slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-1 slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-3 slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-2 slides-pertaining-to-the-snapdragon-835-are-leaked-just-days-before-the-chip-gets-media-attention-at-ces-4