Snapdragon 845: prvi benchmark testovi

Bilo je samo pitanje vremena kad će se pojaviti prvi benchmark testovi novog Qualcommovog procesora Snapdragon 845. Ako je sudi po njima, postignut je logičan napredak u odnosu na prethodnu generaciju. Tako ovaj procesor na AnTuTu benchmarku pokazuje rezultat od 265.000 bodova, što je bilo i za očekivati s obzirom na rezultate Snapdragona 835, koji su se u većini uređaja kretali oko 200.000 bodova. Geekbench 4 u multicore načinu premašuje 8000 bodova, a u single core postiže čak 2450 bodova.

Naravno, rezultati benchmark testova procesora sami po sebi ne jamče brzinu i besprijekoran rad uređaja, već njegov potencijal. Ako ga proizvođač smartfona pametno iskoristi, kao što je slučaj s npr. OnePlus modelima u zadnje dvije godine, dobijemo izvrsnu kombinaciju brzine i fluidnosti. S druge strane, vidjeli smo da neki, poput npr. Samsunga, zbog kompliciranih nadogradnji sučelja ne iskoriste sve prednosti hardvera, zbog čega je korisničko iskustvo je kod mnogih korisnika mrvicu ispod očekivanja.

Naravno, radi se o «kašnjenju» mjerenom milisekundama, koje većina nikad ni ne primijeti, ali je činjenica da postoji, a time i prostor za poboljšanja.

Androidpolice

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]