Sony donosi tehnologiju laserskog prepoznavanja lica – precizniju od Appleovog Face ID-a

Šef Sonyjeog odjela za senzore, Satoshi Yoshihara, objavio je kako kompanija priprema novu tehnologiju za prepoznavanje lica korisnika, koja će u drugoj polovici godine biti dostupna na mobilnim uređajima.

Za razliku od Appleove 3D kamere s IR senzorom, što u različitim varijantama koriste još Huawei i Xiaomi, nova Sonyjeva tehnologija se temelji na pulsirajućem laseru koji mjeri udaljenost i vrijeme potrebno za odbijanje zrake od cilja i povrat. Radi se o principu sličnom eholokaciji, odnosno biosonaru, kakvog u prirodi koriste šišmiši, kitovi i dupini.

U Sonyju navode da ova tehnologija omogućuje osjetno preciznije mapiranje lica korisnika, što automatski jamči veću razinu sigurnosti, a radit će i na udaljenosti od pet metara. Nismo sigurni hoće li se potonji podatak zaista primijeniti u praksi, jer to baš i ne bi bilo pametno, upravo iz sigurnosnih razloga.

Izvor: Phonearena

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT