Android

Sony najavljuje uređaj kojim će "konkurirati iPhoneu 5 i Samsungu Galaxy S3"Šef Sony Mobilea Dennis van Schie danas je u intervjuu njemačkom Finacial Timesu izjavio kako će Sony uskoro lansirati novi smartphone uređaj koji će izravno konkurirati iPhoneu 5 i Samsungu Galaxy S3. Predstavljanje ovog modela prema njegovim bi se riječima trebalo održati početkom sljedeće godine na CES-u ili MWC-u.

Glavni čovjek Sonyjeve mobilne divizije ovom izjavom možda želi preplašiti konkurenciju, no ovdje se samo po sebi nameće pitanje što on to poručuje svojim sadašnjim korisnicima? Naime, iz njegove se izjave može iščitati da trenutni uređaji iz Sonyjeve ponude nisu dovoljno konkurentni da bi se mjerili s Appleovim ili Samsungovim proizvodima.

Vjerujemo da se ovdje radi samo o nespretnoj izjavi službenog predstavnika kompanije, no ako je pri tom mislio na prodajne rezultate, Sony će morati uložiti prilične napore kako bi većem broju potencijalnih kupaca ponudio dovoljno dobar razlog za kupnju baš njihovog uređaja.