Sony Xperia 1 službeno – 21:9 omjer stranica, trostruka kamera, OIS+EIS, Snapdragon 855

Sony je danas na MWC-u predstavio novi top model Sony Xperia 1. Ovim je napuštena stara nomenklatura i uvedena jednostavnija. Ovaj uređaj donosi prvi 4K OLED zaslon, dolazi u dijagonali 6,5 inča i s 21:9 omjerom stranica. Rezolucija iznosi 3,840 x 1,644 točaka, a tu je i podrška za HDR.

21:9 je novi format prilagođen filmovima, a i Netflix i Amazon već nude podršku za njega. Uređaj dolazi sa stereo zvučnicima i podrškom za Dolby Atmos.

Stražnja kamera donosi tri 12 MP senzora. Glavni je 1/2.6-inčni s f/1,6 otvorom blende, a po prvi puta optičku stabilizaciju, i to u kombinaciji s poznatim Sonyevim softverskim SteadyShot rješenjem. Druga kamera je širokokutna (16mm), a treća telefoto (52mm).

Uređaj je pokretan Snapdragonom 855 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a. Početni model dolazi sa 64 GB interne memorije, a u ponudi su i verzije sa 128 i 512 GB. Baterija dolazi s kapacitetom 3300 mAh, koja donosi novost u vidu sporijeg noćnog punjenja, a tu je i Sonyjev Stamina način.

Kućište dolazi sa IP68 certifikatom, a zaslon sada štiti Gorilla Glass 6 zaštitni sloj. Na tržištu će biti dostupan na proljeće, a cijena će biti objavljena naknadno.

Nažalost, od prvih dojmova neće biti ništa osim kratkog videa ispod, jer je Sony ove godine na sajmu organizirao, u najmanju ruku, čudnu “experience” zonu, u kojoj smo mogli samo odgledati promo film i par spotova na uređaju, dok su na samom štandu isti bili ograđeni i nedostupni za isprobavanje.

Donekle razumijem zašto Samsung i Huawei svoje nove preklopnjake drže pod staklenim zvonom i ne daju da ih se pipa, ali ne i zašto je Sony isto učinio s Xperijom 1.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT