Sony Xperia XZ2 Premium službeno – dvije kamere, više RAM-a i jača baterija

Nakon modela Xperia XZ2, predstavljenog u večjači u Barceloni, Sony je danas predstavio njegovu poboljšanu verziju, pod nazivom Sony Xperia XZ2 Premium. Radi se o modelu praktički istog dizajna, s tom razlikom što na poleđini donosi dvije kamere.

Jedna dolazi sa senzorom od 19, a druga, crno-bijela, 12 megapiksela. Oba senzora su dimenzije 1/2.3″, s tim da veća ima piksel veličine 1.22μm, a druga 1.55μm. Znakovito je da je Sony u ovoj kameri poboljšao ISO osjetljivost, ponudivši vrijednost do 51200, čime je očito htio pozdraviti Huawei i njegov novi P20 Pro.

Nova kamera za zadaću ima ponuditi bolje fotografije u noćnim uvjetima, a snima i 4K HDR video. Prednja kamera donosi senzor od 13 megapiksela.

XZ2 Premium donosi i mrvicu veći zaslon. Tako umjesto 5,7-inčnog, imamo 5,8 inča u dijagonali, a povećana mu je i rezolucija na 4K. Napomenimo da je ovdje vraćen stari omjer stranica 16:9, jer rezolucija iznosi 3840 x 2160 točaka. Uređaj je pogonjen Snapdragonom 845 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a. Razlika u odnosu na XZ2 očituje se i u bateriji, jer Premium dolazi s 3450 mAh kapacitetom.

Sony Xperia XZ2 će u prodaju krenuti tijekom ljeta, po za sada još uvijek nepoznatoj cijeni. Kako će se ova najava odraziti na prodaju trenutno aktualnog modela Xperia XZ2, teško je reći, kao i odgonetnuti zašto Sony u startu nije ponudio uređaj s ovakvim specifikacijama.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]