Surface Duo – Microsoftov preklopni mobitel temeljen na Androidu

Dugo smo čekali da se Microsoft vrati u svijet smartfona, i eto, taj dan je danas napokon stigao. Naime, ovaj gigant je danas predstavio novu liniju Surface uređaja, a među njima i jedan temeljen na – Androidu. Radi se o modelu Surface Duo s preklopnim zaslonom, gdje svaki od njih ima dijagonalu od 5,6 inča.

Da ne bi bilo zabune, ne radi se o savitljivom zaslonu kao kod Samsung Galaxy Fold ili Huaweija Mate X, već o mehanizmu koji spaja dva zasebna zaslona i presavija ih do 360 stupnjeva.

Surface Duo je pokretan Qualcommovim Snapdragonom 855 procesorom, a najzanimljiviji detalj je spomenuti Android kao operativni sustav. Naime, svi se više-manje sjećamo koliki je Microsoft napor ulagao u svoj Windows Phone, da bi na kraju od njega digao ruke zbog iznimno malog tržišnog udjela kojeg je njime postigao, jer nije mogao konkurirati Appleovom iOS-u i Googleovom Androidu.

Surface Duo, kad je preklopljen, služi kao mobilni telefon, a kad ga rasklopite, pretvara se u tablet s dva spojena zaslona.

Uređaj će biti dostupan tijekom sljedeće godine.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]