BlackBerry

Testiramo: BlackBerry Z10redakciju nam je pristigao BlackBerry Z10, mobitel koji ima zadatak spasiti cjelokupnu kompaniju BlackBerry – prethodno poznatu kao RIM. Uz Z10, friško je predstavljen i model Q10 koji svojim izgledom podsjeća na starije, tradicionalnije BlackBerry modele s fizičkom tipkovnicom, no on će stići nešto kasnije.

Dopuna: gotova je i recenzija BlackBerry Z10

BB_z10_1BB_z10_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model kojeg testiramo – BlackBerry Z10 odlikuje se 4.2 inčnim ekranom osjetljivim na dodir, rezolucije 768 x 1280 točaka. Uz njega treba istaknuti 2 GB RAM memorije, dvojezgreni 1.5 GHz Krait procesor, izmjenjivu bateriju kapaciteta 1800 mAh te stavku koja će možda zainteresirati najveći broj čitatelja – novi BlackBerry 10 OS.

BB_z10_3BB_z10_5

 

 

 

 

 

 

 

BB_z10_6BB_z10_4

 

 

 

 

 

 

 

BlackBerry s ovim modelom mobitela te novim OS-om napokon ima ravnopravnog konja u utrci s Androidom, iOS-om i Windows Phoneom, pa smo jako nestrpljivi vidjeti koja nam sva iznenađenja novi OS krije.

 

BB_z10_8BB_z10_7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi dojmovi su jako pozitivni, a na njih uglavnom utječe BB OS 10 koji radi izuzetno fluidno te nudi zanimljivu navigaciju temeljenu na gestama.

Osim toga, treba istaknuti unificirani inbox u kojem se nalaze sve komunikacije koje se odvijaju preko SMS-a/emaila i društvenih mreža, što je bila jedna od glavnih odlika starijih BlackBerry uređaja.

BB_z10_10BB_z10_9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mobitelom ćemo se družiti nekoliko dana, a kao što se i navikli do sada u komentarima možete postaviti pitanja i želje na što da obratimo pažnju u recenziji koja slijedi.